Haberler

Kılıçdaroğlu: 10 Milletvekili Yurt Dışında Yaşayanları Temsil Edecek

Güncelleme:

Almanya'da konuşan Kılıçdaroğlu, kanun teklifi hazırladıklarını, gurbetçilerin kendi seçeceği 10 milletvekillini meclise göndereceğini söyledi. Bu sözler salonda büyük alkış aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim maratonuna bugün Almanya'nın Düsseldorf şehrinden başladı. Kılıçdaroğlu gurbetçiler önemli bir müjde vererek, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız kendi seçtiği 10 vekili Meclis'e göndereceğini açıkladı.

"SİZİNLE ONUR VE GURUR DUYUYORUZ"

İşte CHP Lideri'nin açıklamalarından satırbaşları:

"Farklı dilleri konuşsak bile insanı seviyorsak uzlaşamayacağımız, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Almanya bunun tipik bir örneğidir. Bugün Almanya'nın büyümesi ve kalkınmasında Avrupa'nın büyümesi ve kalkınmasında sizin alın teriniz var. Sizinle onur ve gurur duyuyoruz.

"BİZİ BİR ARAYA GETİRENLERE TEŞEKKÜRLER"

Biz sosyal demokrat bir partiyiz. İnsanı siyasetin odağına koyan, insanın mutluluğu için çalışan bir partiyiz. Almanya'da birliklerimiz var, bizi bir araya getiren birliklerin yöneticilerine teşekkür ederim.

"GÜCÜNÜZÜ TÜRKİYE İÇİN KULLANMAK İSTİYORUZ"

Almanya'da zor koşulların aşıldığı süreleri geçtiniz, işçi olarak gelip çalıştınız. Bugün 55. yılı kutluyorum göçün. 55 yıl önce geldiniz bugün aranızda sanatçı var, sinema yönetmeni, akademisyenler ve politikacılar var. Hayatın her alanında gücünüz var. Bu gücü biz Türkiye için kullanmak istiyoruz. Türkiye'nin demokrasiye birlikte yaşamaya ihtiyacı var. Türkiye'nin temiz siyasete ihtiyacı var.

"KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMİYORUZ"

Deniz Feneri olayı yaşandı. İslami Holdingler aracılığıyla Almanya'da alın terinin nasıl çalındığını biliyoruz. En temiz duygular, inançlar sömürüldü. O nedenle bir kez daha bütün yurttaşlarıma seslenmek istiyorum. Sizin inancınız, bizim inancımızdır. Sizin kimliğiniz bizim kimliğimizdir. Sizin yaşam tarzınız bizim yaşam tarzımızdır. Kimseyi ötekileştirmiyoruz.

"SORUNU SİZ YAŞIYORSUNUZ DİLE GETİREN SİZ OLUN"

Yurt dışında 10 milletvekilinin, yurtdışında çalışan insanlarımızı temsil etsin diye kanun teklifimizi verdik. 8 Haziran'da CHP iktidarında ilk yapacağımız işlerden biri budur. Siz kendi iradenizle seçeceğiniz 10 milletvekili TBMM'ye göndereceksiniz. Sizin sorununuzu bizim dile getirmemiz pek doğru değil. Sorunu siz yaşıyorsanız, sizin dile getirmeniz uygun olanı.

"O RAPORLAR GEÇERLİ OLACAK"

Gençlerimiz gidiyorlar, yaşadığı ülkeden askerlik yapamaz diye rapor alıyorlar. Ama bu raporlar geçersiz. Sözüm söz bu raporlar geçerli olacak. Hangi ülkeden rapor alıyorsanız geçerli olacak. Doktor ise doktor hepsi aynı yemini ediyor. Bu raporların geçerli olması lazım. Yurtdışındaki temsilciliklerde çalışma… Türkiye'den çalışanları buraya getirmek değil, burada yaşayanları burada istihdam etmek gerekiyor.

"17 MİLYON YOKSULUMUZ VAR"

Türkiye'de hangi uygulamayı yapıyorsak Almanya'daki yurttaşlarımız için de aynı uygulamayı yapacağız. 13 yıl önce "yoksullukla, yolsuzlukla, yasaklarla mücadele edeceğiz" dediler. 13 yılın sonunda geldiğimiz nokta ne. 6 milyon 200 bin işsizimiz var. 17 milyon yoksulumuz var. Aylık geliri 200 liranın altında olan yoksuldan bahsediyorum. Prim borcunu ödemediği için hastane kapısından geri çevrilen binlerce esnaftan söz ediyorum. Açlık sınırına dayanmış 1 milyon işçiden söz ediyorum. Korkmuş sinmiş düşüncesini açıklayamayan bir iş dünyasından, baskıya alınmış bir medyadan söz ediyorum. Üreterek değil yandaşına ihale vererek zenginleşen düzenden söz ediyorum.

"BUGÜN KOMŞUMUZ KALMADI"

Bütün komşularımızla sıfır sorun olacak dediler bugün komşumuz kalmadı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez 4 başkentte Türkiye'nin büyükelçiliği yok. Türkiye'nin bölgesinde onurlu bir duruş sergilemesini istiyoruz. Türkiye'nin duruşu ile sorunu olan ülkelerin danışabileceği bir ülke olmasını istiyoruz. Neden yaşanacak bir Türkiye diyoruz. Hiçbir ayrım yapmadan herkesi kucaklayarak, sokacağı çıktığımız zaman güler yüzle vatandaşlara selam vererek, ayrım yapmayarak, onu insan bilip baştacı ederek yeni bir başlangıç yapmamız lazım."

"ADRES ATATÜRK'ÜN PARTİSİ"

Kılıçdaroğlu, "Üreterek değil, yandaşına ihale vererek zenginleşen bir acımasız düzenden söz ediyorum. Bakara-makara deyip en kutsal değerlerimizi, inançlarımızı sömüren bir düzenden söz ediyorum. Bu tablo 21. yüzyıla yakışmıyor, yeni bir başlangıç yapmamız gerekiyor' diyorsanız; yer belli, adres belli, karargah belli. Adres Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi, altı ok, Cumhuriyet Halk Partisi." sözleriyle konuşmasına devam etti. Gerginlik ve kavga içinde değil; huzur ve barış içinde, özgürce yaşamak istediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Çocuklarınıza karşı bir görev yapın. Türkiye'ye karşı sizin borcunuz var, yükümlülükleriniz var. Biz, yaşanabilir bir Türkiye'yi sizlerin desteğiyle kuracağız." dedi.

"HAVUZ MEDYASI BELASINA SON VERECEĞİZ"

Türkiye'de birinci sınıf demokrasi istediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, yüzde 10 seçim barajını iktidara gelmeleri halinde bir yıl içerisinde kaldırma sözü verdi. "Medyası özgür olmayan bir toplumun kendisi de özgür değildir." diyen Kılıçdaroğlu, "Havuz medyası belasına son vereceğiz. Havuz medyasına giden bütün hortumları keseceğim." diye konuştu.

"ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK"

Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim temel hedefimiz YÖK belasından, 12 Eylül'ün getirdiği baskılardan üniversiteleri kurtarmaktır." dedi ve üniversitelerin özgürlük ve bilim yuvası olacağını söyledi.

"SARAYI YAPARKEN PARA VAR, EMEKLİYE YOK"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilere çift ikramiye vaadinde bulunduğunu da hatırlatarak, şunları söyledi. "Efendim birden kıyamet koptu. 'Ne demek ikramiye? Parayı nereden bulacaksın...' Nakarat başladı. Yahu sarayı yaparken para var, uçak alırken para var, yandaşa ihale verirken para var. Emekliye gelince para yok. Türkiye onların düşündüğünden daha zengin. Türkiye'de para var. Bütün mesele siyasi tercihte. Parayı kimin için kullanacaksın? Yandaş için mi, emekli için mi? Saray için mi, işsizliği gidermek için mi? Özel uçak, yatlar, katlar almak için mi, yoksa yoksulluğu sıfırlamak için mi? Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Halkın partisiyiz. Halkın çıkarlarını savunuruz. Halk için mücadele edeceğiz. İşsizliği de bitireceğiz, yolsuzluğu da bitireceğiz."

"EMEKLİ AYLIĞINDA KESİNTİYİ BİTİRECEĞİZ"

Yurtdışında çalışanların emekliliğini kapsayan 3201 sayılı yasadan bahseden Kılıçdaroğlu, "Prim borçlarınızı ödüyorsunuz. Üstelik az buz bir para da ödemiyorsunuz. Dolar, Euro bazında ödüyorsunuz. Emekli oluyorsunuz. 'Çoluk çocuğun, torunum Almanya'da, Fransa'da, Hollanda'da. Gidip onların yanında kalacağım' diyorsunuz. Geliyorsunuz, bazen iş oluyor çalışıyorsunuz bazen sosyal yardım alıyorsunuz. Diyor ki hükümet 'Madem sosyal yardım alıyorsun, madem çalışıyorsun senin emekli aylığını keseceğim' diyor ve kesiyor. Aynı uygulama Türkiye'de de var. Emekli olduktan sonra kişi çalışmaya başlıyorsa, orada maaşın tamamını değil maaşın yüzde 15'ini kesiyorlar. 8 Haziran'da yetki verin, bize güç verin bu garabeti bitireceğiz. Emekli aylığınızda asla ve asla kesinti olmayacaktır" diye konuştu.

"AÇ TAVUK KENDİNİ DARI AMBARINDA ZANNEDERMİŞ"

Siyasetin zenginleşme aracı olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bizim iktidarımızda, çocuklarımızın yatak odalarında boy boy kasalar olmayacak. Biz çocuklarımıza telefon edip, 'oğlum paraları sıfırla' demeyeceğiz. Kimsenin önüne yatmayacağız. Sadece ve sadece halka saygı duyacağız." diye konuştu. Lider sultasına son verme ve parlamenter sistemi güçlendirme sözü veren Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi arzusu içinde olanlara da 'aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş' diye göndermede bulundu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (207)

dedimobilWeb@haberler.com:

Bu dort islem yapmadan kafadan atan hesap uzmanidir..verir mi verir

8
132
yanıtYanıtla
o vuralMobil-ANDROID:

lavuklara bak kendi ulkemizde yabancilari kim yemsil ediyor.

3
83
yanıtYanıtla
FundaMobil-IOS:

Bu Kılıçdaroğlunu ciddiye alan insanlar var bu ülkede rezalet ! Başka bir ülkede bu Adam'ı gişe memuru bile yapmazlar.

42
34
yanıtYanıtla
Abdullah:

Oyum DÜRÜST insan KILIÇDAROĞLUna . Sen doğru olduğun süyece elbet eğri belasını bulur . :-)

42
28
yanıtYanıtla
sertmobilWeb@haberler.com:

Ben hambrurg tan yazıyorum ilkkez Cumhurbaşkanımız sayesinde adam yerine kontuk yaşasın rct Erdoğan

35
34
yanıtYanıtla
durmak yokmobilWeb@haberler.com:

secim yalanlarina devam kmal

26
40
yanıtYanıtla
kaan:

BENIM ANLAMADIGIM CHPLILER NEDEN TÜP SEKER EKMEK HASTANE BANKA KUYRUKLARINI COK SEVIYOR VE ISTIYORLAR CHPNIN ZULÜM DÖNEMLERINI SEFILLIK ZAMANLARINI REZILLIGINI NEDEN COK ISTIYOR BU CHP VE YANDASLARI BIRI ACIKLAYABILIRMI

49
16
yanıtYanıtla
son savasci:

oylar CHP ye Halkca Cumhuriyet Halk Partisinde Bulusalim

59
4
yanıtYanıtla
İNADINA CHP:

HALKIN UMUDU KILIÇDARĞLU

39
21
yanıtYanıtla
ahmet:

oylar AKP''ye kim tutar seni vatanım Türkiye. . . . Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım. . . . daima AKP

45
14
yanıtYanıtla
Tüm 207 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title