Haberler

Kılıçdaroğlu: "Adalet Konusunda Kaygımız Var"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu’nun Başbakanlık koltuğuna oturtulan 23 Nisan çocuğu olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'nun Başbakanlık koltuğuna oturtulan 23 Nisan çocuğu olduğunu söyledi.

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dört yıllık iktidar isteyerek Türkiye'yi zenginleştireceği sözünü verdi, siyasi ahlak yasasını çıkaracağını anlattı. Türkiye'yi zenginleştirmek için söz veren Kılıçdaroğlu, "Dört yıl için yetki istiyorum. Göreceksiniz Türkiye nasıl yönetiliyor, kul hakkı nasıl korunuyor, rüşvetçilerden hesap nasıl soruluyor göreceksiniz. Göreceksiniz Türkiye nasıl zenginleşiyor, size söz veriyorum göreceksiniz" dedi.

"SEN KİM OLUYORSUN CUMHURİYETE PARANTEZ AÇIYORSUN"

Türkiye Cumhuriyetinin reklam arası olarak nitelendirildiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Cumhuriyet olmasaydı kadın olarak sen oy kullanabilecek miydin, seçilebilecek miydin, bunun adı nankörlüktür, Türkiye Cumhuriyetine ihanettir. Sonradan öğrendik ki lale paranteziymiş bu. Tüm yurttaşlarıma sesleniyorum, AK Parti müzik kutusu gibidir, kim parayı atarsa onun müziğini çalar. Bu cumhuriyet parantez açma cumhuriyeti değildir, kim oluyorsun sen. Ahmet Davutoğlu tek laf etmiyor. Cumhuriyete parantez açıp ihanete kalkışana sen ne diyorsun? Söyleyemezsen aynı ihanet içinde sende varsın"

"ADALET KONUSUNDA HEPİMİZİN KAYGISI VAR"

Türkiye'de adalet konusunda herkesin kaygısı olduğunu dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Baro Başkanını alıp hapse atarsan, hukuk devletine ve hukukun üstünlüğüne yakışmaz, Umuyorum Türkiye bu sorunu aşar. Adalet konusunda hepimizin kaygısı var. Son 5 yılda 155 defa yayın yasakları getirildi. Halkın öğrenmemesi için yayın yasakları getirildi" Partililerden birisinin "Hırsız var" diye bağırmasından sonra Kılıçdaroğlu, "Biliyoruz hırsız var. Hırsız uzağımızda değil, parlamentoya gelirken elinizi cebinizden çıkartmayın" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun Başbakanlık koltuğuna oturtulan 23 Nisan çocuğu olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sayın Ahmet Davutoğlu ülkeyi yönetemiyorsun, yürekli değilsin, sözünün arkasında duramıyorsun. 4 eski Bakanı Yüce Divana göndereceksin, bunu dediğin anda bende 'Davutoğlu Başbakandır' diyeceğim. Olay ortaya çıktı koro halinde 'darbe' dediler. Darbeyse senin şu Bakanın koluna 700 bin liralık saati darbeciler mi taktı. TBMM çatısı altında yolsuzlukları bütün delilleri ile ortaya koymuş dosya AK Parti tarafından ortadan kaldırıldı" dedi. AK Parti'nin suç ortağı olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "AK Partisine oy verenlere sesleniyorum, senin cebinden çalındı para, senin alın terin çalındı. Otur ve yeniden düşün, geleceğini, çocuklarını, Türkiye'yi düşün, vicdanı, ahlakı düşün ve bir daha ki sandığa öyle git. Artık yeter. 40 AK Partili milletvekili oyunu yargılamadan kullandı, onlarda artık biliyorlar ki güneş balçıkla sıvanmıyor, burada yolsuzluk var. Yüce Divan konusunda oy kullanan o milletvekillerine sesleniyorum, arkadaşınız size 'hain' dedi. O hainle aynı sırada yan yana oturacak mısınız, asıl soru bu. Mehmet Ali Şahin, 'dobra dobra konuşuyorum' diyor, maşallah. Değerli kardeşim olay bittikten sonra niye konuşuyorsun, niye daha önce konuşmadın. Kusura bakma sende suç ortağısın. Vicdanını temizlemeye çalışıyor. Sende en az onlar kadar kirlisin."

YENİDEN BAKANLIK İSTEYEBİLİRLER

Dört eski Bakan'ın bundan sonra yeniden Bakanlık isteyebileceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Dört Bakan ile ilgili Bakanlıkları ben buldum. Muammer Güler mükemmel bir Maliye Bakanı olur, Zafer Çağlayan Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı, yürütme konusunda kimse eline su dökemez. Egemen Bağış Diyanet İşleri Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı, tam uyar, her Cuma bir ayet sallar. Erdoğan Bayraktar, bu talimat almakla meşhur, Kamu İhale Kurumundan Sorumlu Bakan, 'oğlum ihaleyi şuraya ver' diyecekler verecek" ifadelerini kullandı.

"ANITKABİR'E GİTMEYEN İNSAN İÇİN BEN NİYE YAS TUTACAĞIM"

Kral Abdullah'ın ölümünden sonra Türkiye'de yas ilan edilmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Niye bizim bayrağımız iner? Buraya geldiğinde Anıtkabir'e gitmeyen insan için ben niye yas tutacağım."

Başbakan Davutoğlu'nun yurt dışında 'Avrupa'da işsizlik varsa Türkiye'ye gelin' dediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'nun Türkiye gerçeklerinden kopuk olduğunu şöyle anlattı: "Türkiye'de 1 milyon 580 bin kişinin aylık geliri 150 lira, 11 milyon 131 bin insanımızın aylık geliri 417 liradan az. Ayda 584 liranın altında gelir elde eden kişi sayısı 21 milyon 980 bin. Bunlar TÜİK'in raporu. Birde 'Avrupa'da ne kadar işsiz varsa gelsin ben iş bulacağım' diyor. Yahu sen önce Türkiye'deki işsizlere iş bul. Türkiye'deki işsiz sayısı 5.5 milyon. Türkiye'nin en zengin yüzde 1'lik kesimi gelirin yüzde 54'ünü alıyor. Buna 'adalet' diyorsan adresin AK Parti, 'adalet değil' diyorsan adresin belli CHP." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu 23 Nisan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title