Haberler

Kılıçdaroğlu: 17 Aralık Günü Bütün Türkiye Değişti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "17 Aralık Şeb-i Arus günü, Mevlana'nın hakka yürüdüğü gün bütün bir Türkiye değişti ve yeni bir tablo çıktı ortaya. Türkiye Cumhuriyeti'nde hükümet koltuğunda oturanların devleti nasıl soydukları ortaya çıktı, Allah büyük ya çıktı ortaya" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "17 Aralık Şeb-i Arus günü, Mevlana'nın hakka yürüdüğü gün bütün bir Türkiye değişti ve yeni bir tablo çıktı ortaya. Türkiye Cumhuriyeti'nde hükümet koltuğunda oturanların devleti nasıl soydukları ortaya çıktı, Allah büyük ya çıktı ortaya" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Karaman Ak Tekke Meydanı'nda düzenlenen mitinginde konuştu. Kılıçdaroğlu, sözlerine, "Bugün aynı dili konuşuyorsak, Türkçeyi konuşuyorsak, Türkçeyi yaşatıyorsak Karaman'ın, Karamanlı Mehmet'in sayesindedir. O, "Dergahta da, sokakta da Türkçe konuşacaksınız, Türkçeyi unutmayacaksınız' dedi. Unutmayacağız, Türkçeyi sonuna kadar yaşatacağız" diyerek başladı.

-"HORTUMCULARIN HORTUMUNU KESECEĞİM, BU ÜLKENİN İNSANINA VERECEĞİM"-

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu üzerinden eleştirilerini sıralayan Kılıçdaroğlu, "Esnaf, çiftçi hayatından memnun değil. İşsizlik, yoksulluk var. Bunları aşmanın yolu var, temiz siyasetle aşacağız. Bir şeyi unutmayın, siyasetçi zenginleşirse halk fakirleşir. Rüşvetin, yolsuzluğun boyutlarını gördünüz. Kimin malı götürdüğünü gördünüz. "Karamanlı Çiftçi hayatından memnun değil, mazotu 1.5 lira yapacağım' dedim. "Kaynağı nereden bulacaksın?' dediler. Son yapılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonun mali boyutu 85 milyar avro, 247 milyar lira. Bununla ömür boyu çiftçilere arzu ederseniz bedava mazot verebilirsiniz. Hortumcuların hortumunu keseceğim bu ülkenin insanına vereceğim" diye konuştu. Aile Sigortası uygulamasıyla da kadının banka hesabına her ay para yatırılacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Hiçbir aileyi namerde muhtaç etmeyeceğiz, sözünü veriyorum" dedi.

-"SÖZDE HÜKÜMETE DARBE YAPILMIŞ"-

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'de para çok ama kirli siyasetçi var. Siyasetçi kendisi için, çocukları, ailesi için çalışıyor. Halk için çalışmıyor. Halka gelince din iman edebiyatı, köşeyi dönünce han hamam ona, vatandaşa laf. 30 yıl, 40 yıl prim ödeyen emekli aldığı aylıkla geçinemiyor.

Ülkede para var, ülkenin imkânı var, her imkânı halka sunmak mümkün, bir tek eksiğimiz var dürüst ve namuslu siyasetçinin iktidara gelmesi lazım. Diyorlar ki, 17 Aralık'ta darbe yapıldı, sözde hükümete darbe yapılmış. Karaman'ın vicdanına, özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren saygıdeğer yurttaşlarıma sesleniyorum; ayın 30'unda sandığa gideceğiz, elinizi vicdanınıza koyun ve oyu öyle kullanın. Türkiye Cumhuriyeti'nde bir bakanın koluna 700 bin liralık saati paralel devlet mi taktı? 4 bakanın çocuklarının yatak odalarına 7 para kasasını, milyonlarca doları avroyu paralel devlet mi koydu? Bir bankanın genel müdürünün evinde ayakkabı kutusuna 4,5 milyon doları paralel devlet mi koydu? Bir başbakanın oğlunun evine 1 milyar dolar parayı paralel devlet mi koydu?

Eğer kul hakkı yemek haramsa, kul hakkı yemek en büyük günahsa Karamanlı kardeşim, haram ortak olma, helale ortak ol."

-"SANDIĞA BÖLÜNMEDEN GİDECEĞİZ"-

Siyasete girdiği gün mal varlığını açıkladığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "1971 yılından bu yana, parlamentoya girdiğim tarihe kadar Erdoğan'ın aldığı aylığın en az iki katını aldım. Ama benim çocuğumun evinden 2 milyar dolar para çıkmadı. Benim çocuklarım 6 gemi sahibi olmadı, benim bir değil, 2 değil, 5 değil, 10 değil havuzlu villalarım olmadı. Kazandığım her kuruşu alnımın teridir. Ayın 30'unda sandığa gideceğiz, omuz omuza, kol kola, bölünmeden, ayrışmadan, kavga etmeden gideceğiz ve haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuracağız" dedi.

-"HESAP SORMAK İÇİN BANA YETKİ VERMENİZ LAZIM"-

Bu eleştirileri yaparken Adalet Parti'ye oy veren yurttaşları hedef almadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Sizin oylarınız analarınızın ak sütü kadar helaldir. Siz oylarınızı demokrasinin gereği olarak kullandınız. Onlar size dediler ki "Biz yolsuzluğu, yoksulluğu önleyeceğiz, yasakları kaldıracağız' dediler, siz de oy verdiniz. Ama 17 Aralık Şeb-i Arus günü, Mevlana'nın hakka yürüdüğü gün bütün bir Türkiye değişti ve yeni bir tablo çıktı ortaya. Türkiye Cumhuriyeti'nde hükümet koltuğunda oturanların devleti nasıl soydukları ortaya çıktı, Allah büyük ya çıktı ortaya. O nedenle sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun, halktan yana, dürüstlükten yana oy kullanın. En büyük arzum, hedefim bu, bu ülkede işsizlik olmasın, huzur, barış olsun. Bu ülkede herkesin geliri olsun, her aile mutlu olsun en büyük hedefim bu. Bu hedefi gerçekleştirmek için yola çıktı. Kul hakkı yiyenden hesabını soracağım. Ama bunun için bana izin, bana yetki vermeniz lazım. Umuyorum, Türkiye'nin kaderini değiştireceğiz.

Kılıçdaroğlu konuşmasında, partisinin Karaman Belediye Başkanı Adayı Merih Ünver'i kürsüye çağırırken, "Tornacı Mehmet Amcanın bir kızı var, adı Merih Sizin çocuğunuz, sizin evladınız, ona sahip çıkın" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, Ünver için özellikle kadınlardan destek istedi. Daha sonra Ünver'le birlikte CHP'nin ilçe belediye başkan adaylarının tanımı yapıldı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Karamanlı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

KADİHANkadihanguler@mynet.com:

Bak ağzınla diyorsun,mevlana'nın hakka yürüdüğü gün İsrail operesyon yapır ve senin gibi KE_MAL nasıl olurda bir puan oyumu yükseltirim diye düşünüyorsun. Senin kanın bozuk sen vatan hainisin. Senin için 2014 yılı çok kötü olacak çokkk

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title