Haberler

Kıbrıs'tan Dönen Gaziler Hakkari Valisi'ni Ziyaret Etti

Hakkari Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından SODES projesi kapsamında Kıbrıs'a geziye gönderilen ve dün akşam kente dönen gaziler, Vali Yakup Canbolat'ı makamında ziyaret etti.

Hakkari Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından SODES projesi kapsamında Kıbrıs'a geziye gönderilen ve dün akşam kente dönen gaziler, Vali Yakup Canbolat'ı makamında ziyaret etti.

Hakkari'de 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle 22-25 Eylül tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gezisine gönderilen Hakkarili 7 Kıbrıs gazisi, Vali Yardımcısı Cumhur Duran, Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ömer Faruk Özköse ve beraberindeki komutanlarla birlikte Vali Canbolat'a ziyaret etti. Kendilerine 40 yıl sonra Kıbrıs'ı yeniden görme fırsatını sunan Vali Yakup Canbolat'a teşekkür eden gaziler, "40 yıl önceki o toprakları tekrar görmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşadık. Şehitlik ziyaretinde şehit arkadaşlarımızı mezarları başında anarak o günleri yeniden yad ettik. Güzel bir gezi geçirdik, bu gezinin her yıl düzenlenmesini istiyoruz" dedi. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hakkari eylül Politika Güncel Haberler

title