Haberler

Kıbrıs Şehidi İçin 40 Yıl Sonra Temsili Mezar Yaptırıldı

Kıbrıs şehidi için 40 yıl sonra temsili mezar yaptırıldı- İnebolu'da, Kıbrıs Barış Harekatı'nda batan TCG Kocatepe Firkateyni'nde şehit düşen ve cenazesi bulunamayan Deniz Er Halil Kalafat için Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in talimatıyla temsili şehit mezarı inşa ettirildi- Şehit annesinin "son arzusu" olarak istediği mezarda düzenlenen törende, Kalafat dualarla anıldıKASTAMONU (AA) – Kıbrıs Barış Harekatı'nda 21 Temmuz 1974'te batan TCG Kocatepe Firkateyni'nde şehit düşen ve cenazesi bulunamayan Deniz Er Halil Kalafat için memleketi İnebolu ilçesinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in talimatıyla temsili şehit mezarı inşa ettirildi.

Kıbrıs şehidi için 40 yıl sonra temsili mezar yaptırıldı- İnebolu'da, Kıbrıs Barış Harekatı'nda batan TCG Kocatepe Firkateyni'nde şehit düşen ve cenazesi bulunamayan Deniz Er Halil Kalafat için Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in talimatıyla temsili şehit mezarı inşa ettirildi- Şehit annesinin "son arzusu" olarak istediği mezarda düzenlenen törende, Kalafat dualarla anıldıKASTAMONU (AA) – Kıbrıs Barış Harekatı'nda 21 Temmuz 1974'te batan TCG Kocatepe Firkateyni'nde şehit düşen ve cenazesi bulunamayan Deniz Er Halil Kalafat için memleketi İnebolu ilçesinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in talimatıyla temsili şehit mezarı inşa ettirildi.Şehit er Halil Kalafatoğlu'nun 88 yaşındaki annesi Hanife Kalafatoğlu'nun, "oğlu için temsili de olsa bir mezar" yapılması arzusunu Anadolu Ajansı'nın haberleştirmesinin ardından Genelkurmay Başkanlığı harekete geçti.Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in "konuyla ilgili yardımcı olunması" talimatını vermesinin ardından Erkekarpa köyüne şehit er için temsili mezar ve çevre düzenlemesi yaptırıldı.Mezar ve çevresindeki işlerin tamamlanması dolayısıyla Vali Şehmus Günaydın ve beraberindekiler, şehidin yatağa bağımlı yaşayan annesi Hanife Kalafatoğlu'nu evinde ziyaret ederek isteğinin yerine getirildiğini anlattı. Duygulanan Kalafatoğlu, Vali Günaydın'a teşekkür etti.Daha sonra şehit Kalafatoğlu için temsili mezarın önünde düzenlenen anma törenine Vali Günaydın'ın yanı sıra Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Belediye Başkanı Engin Uzuner ve köy halkı katıldı.Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende Halil Kalafatoğlu'nun özgeçmişi okundu, İlçe Müftüsü Naci Çakmakçı tarafından dua edildi.Vali Günaydın, şehit ailesinin mezar talebinin Genelkurmay Başkanlığı tarafından dikkate alındığını vurgulayarak, "Biz de bu talep doğrultusunda el ele vererek şehit ailemizin arzu ettiği güzel bir şehitliği hayata geçirdik. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.Tuğgeneral Bal da 40 yıl sonra da olsa temsili şehit mezarı yaparak görevlerini yerine getirdiklerine inandığını kaydetti.Genelkurmay Başkanı Özel'in ailenin talebini öğrendiği anda köyde temsili mezar yaptırılması için kendilerine talimat verdiğini anlatan Bal, "Bunun üzerine valimizin ve kaymakamımızın da desteğiyle temsili mezarı kısa sürede yaptırdık. Şehidimize Yüce Allah'tan cennetin en yüce katlarından yerler diliyorum" diye konuştu.Şehidin kardeşi Bahattin Kalafatoğlu ile köy muhtarı Murat Tokatlıoğlu da temsili mezarın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. -Kıbrıs şehidi için 40 yıl sonra temsili mezar yaptırıldı-İnebolu-Kıbrıs Barış Harekatı'nda batan TCG Kocatepe Firkateyni

Kaynak: AA / Güncel

Şehmus Günaydın Necdet Özel İnebolu Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title