Haberler

Kıbrıs Gazisinden "Terör Bitsin" Çağrısı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu resim köşesi-Bitlis Gaziler Derneği Başkanı ve Kıbrıs Gazisi Medeni Solmaz'ın açıklaması Kıbrıs gazisinden "terör bitsin" çağrısı- Bitlis Gaziler Derneği Başkanı ve Kıbrıs Gazisi Medeni Solmaz, terör saldırılarının bir an önce son bulmasını ve ülkenin yeniden huzura kavuşmasını istedi- Solmaz: - "Cenab-ı Allah, terör belasını ülkemizden ve bütün İslam ülkelerinin başından defetsin" ŞENER TOKTAŞ - Bitlis Gaziler Derneği Başkanı ve Kıbrıs Gazisi Medeni Solmaz, hain terör saldırılarının bir an önce son bulmasını ve ülkenin yeniden huzura kavuşmasını temenni ederek, "Cenab-ı Allah, terör belasını ülkemizden ve bütün İslam ülkelerinin başından defetsin" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu resim köşesi- Bitlis Gaziler Derneği Başkanı ve Kıbrıs Gazisi Medeni Solmaz'ın açıklaması Kıbrıs gazisinden "terör bitsin" çağrısı- Bitlis Gaziler Derneği Başkanı ve Kıbrıs Gazisi Medeni Solmaz, terör saldırılarının bir an önce son bulmasını ve ülkenin yeniden huzura kavuşmasını istedi- Solmaz: - "Cenab-ı Allah, terör belasını ülkemizden ve bütün İslam ülkelerinin başından defetsin" ŞENER TOKTAŞ - Bitlis Gaziler Derneği Başkanı ve Kıbrıs Gazisi Medeni Solmaz, hain terör saldırılarının bir an önce son bulmasını ve ülkenin yeniden huzura kavuşmasını temenni ederek, "Cenab-ı Allah, terör belasını ülkemizden ve bütün İslam ülkelerinin başından defetsin" dedi.Solmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde ülkede yaşanan terör olaylarının son bulmasını istediklerini belirterek, artık hiç kimsenin ölmesini istemediklerini ifade etti.Çözüm Süreci'nin devam etmesini istediklerini söyleyen Solmaz, "Allah bu ateşe bir su serpsin. Dağdaki veya bağdaki olsun artık hiç kimsenin ölmesini istemiyoruz. Cenab-ı Allah, terör belasını ülkemizden ve bütün İslam ülkelerinin başından def etsin. Bu belalar olmasın ve kimse ölmesin. Barış sürecinin devam etmesini canı gönülden istiyoruz" diye konuştu. Solmaz, 1974 yılında düzenlenen Kıbrıs Barış Harekatı'na katıldığını anımsatarak, savaşın ne olduğunu çok iyi bildiğini ve o dönemde çok ıstırap çektiğini anlattı.Yılmaz, "Savaşta esir aldığım kişiler oldu. Onlara bir fiske bile vurmadım. Elleri enselerindeyken ellerini indirdim çünkü onların günahı yoktu. Hal böyleyken biz buradaki insanlarımıza nasıl kıyarız ve nasıl ölüm isteriz? İnşallah bu bela bir an önce ülkemizden def olur. Bu olayların barış yoluyla da sona ereceğine inanıyorum. Kim barışı sağlar ve bu terör belasını defederse Allah ondan razı olsun" dedi.Türk bayrağı altında ve bu topraklarda yaşayan Kürt, Türk, Arap, Zaza ve Çerkez herkesin kardeş olduğunu dile getiren Solmaz, şunları söyledi: "İnşallah insanlarımız bir ve bütün olur. Kardeşçe yaşayacak şekilde hareket edeceklerine inanıyorum. Herkesin böyle düşünmesi gerekiyor. Akan kanın durmasını, annelerin ağlamamasını istiyoruz. Bana göre sebepsiz kan akıyor. Hepimiz burada yaşıyoruz. Bize veya kime ne olmuş? Teröristler silahı bıraksın. Hepimiz bir bayrak altında ve aynı toprakta yaşayan bir bütünüz. Büyüklerimiz Çanakkale, Kıbrıs ve Allahu Ekber Dağları'nda omuz omuza savaştı. Bu toprakların ne zorlukla alındığını biliyoruz."Türkiye'de herkesin barış istediğini dile getiren Solmaz, "Üç yıldır barış olacaktı diye herkes çok sevinçliydi ve çalışıyordu. Herkes iş yapıyordu, şimdi herkes durakladı. Kimse bir ticaret yapmıyor. İnsanlar şaşırdı kaldı. Bu olaylar Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine ve insanlara yapılan bir haksızlıktır ve ızdıraptır. İnsanlar evinden çıkamıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Bitlis Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title