Haberler

Kıblesi Yanlış Yapılan Cami 61 Yıl Sonra Yıkıldı

Güncelleme:

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde 1954 yılında inşa edilen ve kıblesinin 45 derece yanlış yapıldığı tespit edilen Kubbeli Yeni Camii yıkıldı.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde 61 yıl önce yapılan ve kıblesinin hatalı olduğu belirlenen Kubbeli Yeni Camisi'nde yıkım çalışmaları başlatıldı.

GÜVENLİK ÖNEMLERİ ALINDI

Akyazı ilçe merkezinde 1954 yılında inşa edilen ve müftülükçe kıblesinin 45 derece yanlış olduğu tespit edilen caminin minaresi, iş makineleri yardımıyla yıkıldı. Zabıta ekipleri de çalışma sırasında caddede güvenlik önlemi aldı.

"45 DERECE YANLIŞMIŞ"

Kubbeli Yeni Camisi Dernek Başkanı Şerafettin Kobya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin yetersiz ve kıblesinin yanlış olması nedeniyle yıkıldığını söyleyerek, "Namaz kılınabiliyormuş, yeterliymiş ama 45 derece yanlışmış. Bu camimizin yerine 520 metrekarelik yeni bir cami inşa edeceğiz. Önceki camimiz 160 metrekareydi, 300 kişilikti. Şimdiki cami 700-800 kişilik olacak" dedi.



Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Akyazı Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (34)

hamza:

AKP DİNSİZ BİR PARTİ CAMİLERİ YIKIYORLAR

14
42
yanıtYanıtla
bak ve gor:

Akp nin dini var . Saptirilmis ve hirsizligi helal kilan bir islam. Cami yikmaksa tamamen rant icin boylece ihale acilacak yandas alacak 1 sene sonra iflas edecek yerine yeni ihale acilacak yeni bir yandas alacak. falan filan. . .

yanıt6
yanıt8
HAMZA:

AKP CAMİ YIKIYOR YETİŞİN

10
28
yanıtYanıtla
Buzukdüzen:

Vah vah vah... Allah bizi duymadımı dersiniz ..ne kadar acı..

6
28
yanıtYanıtla
MentorMobil-ANDROID:

demekki bu millet menderesle kiblesini şaşırdı

7
20
yanıtYanıtla
hakan:

aman ne yüyük hata 64 yil duvalariniz kabül olmadi simdi

10
13
yanıtYanıtla
LutfiMobil-IOS:

NİYET ÖNEMLİ YÜCE ALLAH HER ŞEYİ BİLENDİR

20
3
yanıtYanıtla
Kürt:

Hiç gerek yok to yıkmaya dini müzesi yapilsaydi yeni camiyide başka bir alanda yapilsaydi ama yapmazlar parayi kim çalacak

14
9
yanıtYanıtla
ERZİNCANLI:

64 Yıldır o camiye gidenler imansız mı gittiler şimdi ?

9
10
yanıtYanıtla
Türk:

Sen müslüman değilsin heralde böyle salak bi sorduğuna göre

yanıt2
yanıt5
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title