Haberler

Kestel Belediye Başkanı'nı Bacağından Vuran Sanığa 3.5 Yıl Hapis ve Tahliye

Bursa'da geçen 16 Ekim'de Kestel Belediye Başkanı Ak Partili Yener Acar'ı makamında tabancayla bacağından vurarak yaralayan 32 yaşındaki Çağdaş Yıldız, 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa'da geçen 16 Ekim'de Kestel Belediye Başkanı Ak Partili Yener Acar'ı makamında tabancayla bacağından vurarak yaralayan 32 yaşındaki Çağdaş Yıldız, 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ruhsatsız silah bulundurmaktan aldığı 1 yıl 3 ay hapis cezası hükmün açıklanması geri bırakılan Yıldız tahliye edildi.

Kestel'de iki dönemdir Belediye Başkanlığı yapan 56 yaşındaki Yener Acar, 16 Ekim'de belediyenin hizmet binasındaki makam odasına geçtikten sonra, ilçede fidancılık yapan Çağdaş Yıldız'ı görüşmek üzere yanına çağırdı. İkili arasında bir süre sonra çıkan tartışma sonucu Çağdaş Yıldız, belinden tabancasını çıkartarak Başkan Acar'a ateş ederek sağ diz kapağının altına isabet eden tek kurşun ile yaraladı.

Belediye Başkanı Acar, ambulansla Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, teslim olan zanlı ise gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Çağdaş Yıldız, "Belediye başkanı ile ailecek görüşüyoruz. Kendisinden fidancılık için yer talebinde bulunduk. Olumlu sonuç alamadım. Bu sabah görüşmek için belediyeye gittiğimde beni görünce hemen yanına çağırdı. Odasında kahve içerken konu gündeme geldi. Sinirlenip önce bacağına bir el ateş ettim. Sonra da havaya sıkıp kaçtım ve teslim oldum" dedi. İfadesi alındıktan sonra adliyeye çıkartılan zanlı tutuklandı.

Hakkında Bursa 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'kasten yaralama' suçundan 3 ila 8 yıl arasında değişen hapis cezası istemi ile dava açılan iki çocuk babası Çağdaş Yıldız'ın karar aşamasına gelen yargılamasına devam edildi. Belediye Başkanı duruşmada son sözü sorulan Çağdaş Yıldız, "Olay aniden gelişti. Müşteki ile aramızda husumet yoktur. Aile dostuyuz, pişmanım, tahliyemi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, Çağdaş Yıldız'ı, belediye başkanını görevi başında yaraladığı için 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Çağdaş Yıldız'a ayrıca ruhsatsız silah bulundurmak suçundan verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasınnın hükmün açıklanmasını geri bırakan mahkeme sanığın tahliyesine karar verdi.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağdaş Yıldız Yener Acar Kestel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title