Haberler

Keskinoğlu, Zeytinyağını Japonlar'a Sevdirdi

Güncelleme:

Japonya zeytinyağı pazarına 2010 yılında Ravika ile giren Keskinoğlu, yoğun tanıtım ve tadım organizasyonları ile zeytinyağını Japonlara da sevdirdi.

Eylül ayında yaptığı anlaşmayla yıllık ihracatını 3 katına çıkaracak olan şirket, Japonya'ya özel olarak hazırladığı ambalaj ve şişe tasarımıyla 5 yılda 4 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyor. Yaklaşık 75 ülkeye zeytinyağı ihracatı yapan Keskinoğlu, büyüme potansiyeli olan pazarlarda gerçekleştirdiği tanıtım çalışmalarının sonuçlarını almaya başladı. 2010 yılında Japonya'ya da ihracata Ravika markasıyla başlayan şirket, geçtiğimiz yıl 50 bin litre olarak gerçekleşen zeytinyağı ihracatını önümüzdeki bir yıl içerisinde 165 bin litrenin üzerine çıkarmayı hedefliyor. Japonya'ya yapılan ihracatta ambalaj ve şişe tasarımında ülkeye özel çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, "Ravika olarak 3 yıldır bölgede yoğun olarak çalışıyoruz. Zeytinyağı, Japonlar için yeni bir lezzet olmasına rağmen yürüttüğümüz lokal pazarlama stratejileri sayesinde bugün hedeflediğimiz noktaya ulaşabildik. Japonya'nın en büyük marketlerinden olan AEON ile yaptığımız bu son anlaşma sayesinde Ravika, 1.700 noktada satışa sunulacak. Önümüzdeki 5 yıl 825 bin litre olarak gerçekleştireceğimiz ihracatı, 2016'dan sonra daha da yükselteceğiz" dedi. Keskinoğlu, Japonya'daki Grand Hyatt Regency'nin mutfağında da Ravika'nın tercih ettiğini de aktardı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Keskinoğlu Japonya Eylül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title