Haberler

Kesk, Meclis Önünde "Torba Tasarıyı" Protesto Etti

Emekçiler, Meclis Önünde "Torba Yasa Geri Çekilsin" Talebiyle Bir Açıklama Yaptı Emekçiler Meclis Önünde "Torba Yasa Geri Çekilsin" Talebiyle Bir Açıklama Yaptı.

Emekçiler, Meclis önünde "Torba yasa geri çekilsin" talebiyle bir açıklama yaptı Emekçiler Meclis önünde "Torba yasa geri çekilsin" talebiyle bir açıklama yaptı. Eylemci grup yaptığı açıklamada milletvekillerini son kez uyardıklarını söyleyerek, "Milletvekillerini son kez uyarıyoruz. Bu yasaya oy vermesinler. Bu kadar insanın vebalini almasınlar. Bu yasa Meclis'ten geçirilmesin" dedi.

KESK Ankara Şubeler Platformu TBMM Dikmen kapısı önünde "Torba yasa geri çekilsin" talepli bir basın açıklaması yaptı. Meclis önünde toplanan grup, "Saldırıya karşı genel grev genel direniş; AKP'den hesabı emekçiler soracak; Tayyip sonun Mübarek olsun" sloganları atarak, Meclis'te görüşmeleri devam eden Torba yasa tasarısını protesto etti. Burada yapılan basın açıklamasını grup adına okuyan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Tuğrul Culfa yaptığı açıklamada, "AKP'nin ampulü geleceğimizi karartmaya devam ediyor. Hükümet başka ülkelerdeki Devlet Başkanlarına demokrasi nutukları atarken, burada kendi halkını cop ve biber gazıyla susturuyor" dedi.

Culfa, "Durmak yok yola devam şiarınızdaki amaç kamusal alanın talanı, emek ve emekçilere yönelik yeni saldırınızdır" diyerek, Türkiye'de demokrasinin krizde olduğunu belirtti. Culfa, torba yasanın "faşizan zihniyetin, vahşi kapitalizmin ve neo liberal politikaların saldırısı" olduğunu söyledi. Culfa konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çünkü bu yasa ile 200 binden fazla gencin asgari ücreti 80 TL azaltılmaktadır. Kısmi süreli çalıştığı için sigorta primi eksik yatanlar eksik süreyi 30 güne tamamlamak için kendi ceplerinden ödeme yapacaklar, yapmazlarsa hastaneye gittiklerinde muayene olamayacaklardır. Şirketler kadrolu çalıştırmak yerine, sadece ihtiyacı olduğunda işçi çalıştıracak, kısa süreli çalıştırmanın yolu açılacaktır. Geriye kalan süreyi 30 güne tamamlamak için kendi cebinden primini yatıramayan hiçbir çalışan, ömür boyu emekli olamayacaktır."

-EMEKÇİLER MİLLETVEKİLLERİNİ SON KEZ "UYARDI"-

Yapılan basın açıklamasının ardından kısa bir konuşma yapan KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar, seslerini milletvekillerine en güçlü şekilde duyurabilmek için Meclis önünde toplandıklarını belirterek, Milletvekillerini torba tasarıyı Meclis'ten geçirmemeleri konusunda uyardı. Çınar konuşmasında, "Milletvekillerini son kez uyarıyoruz. Bu yasaya oy vermesinler. Bu kadar insanın vebalini almasınlar. Bu yasa Meclis'ten geçirilmesin" dedi. Çınar konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Belki halkı sindirerek, milletvekillerini baskı altına alarak bu yasayı geçirirsiniz. Ama biz mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu yasa geçerse mücadelemizi daha da büyüterek, sesimizi daha yüksek çıkarmak için eylemlerimizi genişleteceğiz. Bu yasa Meclis'ten geçmesin." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title