Haberler

Elektrikçiler Odası Başkanlığı Diyarbakırlıyı Suçladı

Diyarbakır Elektrikçiler Odası Başkanlığı, kentteki elektrik kesintilerinin ana kaynağının vatandaşların kullandığı kaçak elektrik olduğunu savundu.

Bir şehrin eksik ve aksayan yönlerini kamuoyuna duyurma ve şehre katma değer sağlama gibi misyonu bulunan STK'lardan biri ilk kez kent halkını suçlayan açıklamalarda bulundu. Diyarbakır Elektrik Elektronik ve Bobinajcılar Odası, kentteki elektrik kesintilerinin bütün suçlusu vatandaşmış gibi açıklama yapması STK'lara olan güvenin bir kez daha sorgulanması gerektiğini gösterdi.

Diyarbakır'daki elektrik sorunlarına dikkat çekmek için basın toplantısı düzenleyen Diyarbakır Elektrik Elektronik ve Bobinajcılar Odası Başkanlığı üyeleri Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada konuşan Başkan Muhlis Kaymak, elektrik kesintilerinin bölgede olduğu gibi Diyarbakır'da da bıktırıcı bir hal aldığını söyledi. Konuşmalarında Diyarbakır halkını suçlayıcı bir üslup kullanan Kaymak, "Kentte sık sık yaşanan ve artık bıktırıcı bir hal alan elektrik kesintilerinin sebebi vatandaşın kullandığı bilinçsiz elektrik tüketiminden kaynaklanıyor" dedi.

DEDAŞ'I DEĞİLDE HALKI SUÇLADI

Diyarbakır'ın imajının kaçak elektrik kullanımından dolayı zedelendiği yönündeki sözleriyle konuşmasını sürdüren Kaymak, yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı kentte iş yapamaz duruma gelen esnafı görmezden gelerek DEDAŞ'ı savundu.

Konuşmasını tamamlayan Kaymak'a gazetecilerin, 'Elektrik kurumu yıllardır Diyarbakır ve bölgeye yatırım yapmadı. Kentlerde kullanılan elektrik telleri 20-30 yıllık buna rağmen siz Diyarbakır halkını kesintilerden sorumlu tutuyorsunuz' sorusu üzerine Kaymak, "Bundan önce devlet sorumluydu ve biz bir şey diyemiyorduk. Sorunları iletmemize rağmen çözüm bulamıyorduk. Ama artık Dicle EDAŞ özelleşti ve oda bizim gibi bir esnaf oldu. Artık sorunlarımızı daha rahat bir şekilde iletebiliyoruz" dedi ve DEDAŞ'ın temsilcisi gibi son günlerde yapılan kampanyaları övücü bir dille anlattı.

AKKUL VATANDAŞIN YÜREĞİNE TERCÜMAN OLDU

Toplantıya katılan Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Akkul ise Diyarbakır Elektrik Elektronik ve Bobinajcılar Odası Başkanı Muhlis Kaymak'ın değerlendirmelerinin aksi yönünde görüş belirterek, "Biz kuyumcular olarak farklı düşünüyoruz. Çünkü kesintilerden en çok zarar gören biz kuyumcu esnafı oluyoruz. Bilindiği üzere yaklaşık iki yıldır Diyarbakır'da kuyumcu esnafı asansörlü tezgâh kullanıyor. Yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı iş yapamıyoruz. Çünkü asansörlü tezgâhlarımızı jeneratör ve güç kaynağı ile çalışmıyor. Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğumuz bir açıklamada Dedaş' uyarı mahiyetinde aç ıklamalarda bulunmuştuk. Sözlerimizin arkasındayız ve en kısa zamanda konuyla ilgili geniş kapsamlı bir bilgilendirme toplantısı yapacağız" dedi. Elektrik kesintilerinin vatandaşa bağlanmasını doğru bulmadığını dile getiren Akkul, DEDAŞ'ın hizmet üretmekle yükümlü olduğuna vurgu yaparak, şehirde kullanılan elektrik malzemelerinin 20-30 yıl öncesine hitap ettiğini ancak günümüz koşullarına uygun olmadığını net bir dille ifade etti.

"DİYARBAKIR'DAKİ BİR ODANIN HALKI SUÇLAMASI DOĞRU DEĞİL"

Konuyla ilgili görüş bildiren vatandaşlardan Musa Demirci, "Kaçak kullanımının var olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak vatandaşı buna iten nedenleri de araştırmamız lazım. Kişi evine ekmek götüremiyor. Kahvaltıda soğan, öle yemeği yok akşam patates yiyor. Gelin bunun hesabını verin. Eğer batı illerine kullanılan malzemeler Diyarbakır'da kullanılsa elektrik kesintileri olmaz. Zaten kullanılan kaçak elektrik sanki babalarının cebinden çıkıyor yine vatandaş ödüyor. Vatandaşın çıkarlarını gözetmekle yükümlü olan bir sivil toplum örgütünün, Diyarbakır'daki bir odanın halkı suçlaması doğru bir davranış olarak görmüyorum" dedi.

STK'LAR MAĞDURUN YANINDA OLMALI

Vatandaşlardan Ahmet Aylak ise, "Sivil Toplum Kuruluşlarının görevi halkın daha rahat etmesine sağlamak olması gerekir. Mağdurun yanında saf alması lazım burada gerçekten mağdur durumda olan DEDAŞ değil vatandaşın, esnafın kendisidir. Kendileri de esnaftır ve elektrik sorunun neden kaynaklandığını bizden iyi bilmeleri gerekiyor. Diyarbakır Elektrik ve Elektronik Odası Başkanının kentteki tehlike saçan telleri, düşük kwlı trafoların kurulmasını görmezden gelerek bu tür açıklama yapması doğru değil. Bütün büyükşehirlerde elektrik telleri yeraltına alınmasına rağmen Diyarbakır gibi bir metropol kentte hala tellerin yer altına alınması ne kadar değer gördüğümüzü gösteriyor" diye konuştu.

Bilindiği üzere yapılan araştırmalarda, İstanbul ilinin yalnızca bir semtinde kullanılan kaçak elektrik oranının bölgede kullanılan tüm kaçak elektrik oranından daha fazla olduğu belirtilmişti. Öte yandan 500'e üyesi bulunmasına rağmen toplantıya yalnızca yaklaşık 50 kişinin katılması da dikkat çekti.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title