Haberler

AK Partili Vekil: 6 Bin Zeytin Ağacı Kesildi Ama 5 Milyon Ağaç Diktik

Güncelleme:

AK Parti Manisa Milletvekili Yurttaş, "Soma'da santral kurulma süresince 6 bin ağaç kesildi ama biz Manisa genelinde 5 milyon ağaç diktik." dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Soma'da yapılacak santral nedeniyle kesilen 6 bin zeytin ağacı yerine, Manisa genelinde 5 milyon zeytin ağacı diktiklerini söyledi.

Yurttaş, "Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Yırca mahallesinde yapılacak termik santral nedeniyle 6 bin zeytin ağacının kesilmesini" AA muhabirine değerlendirdi.

AK Parti iktidara geldiğinde 2002'de Türkiye'de zeytin ağacı sayısının 92 milyon olduğunu belirten Yurttaş, sağladıkları teşviklerle zeytin ağacı sayısının 167 milyona çıktığını kaydetti. Yurttaş, Türkiye'nin sofralık zeytinde önemli ülkelerden birisi haline geldiğini, sofralık zeytinde dünya ikincisi, zeytinyağı üretiminde de ilk beşte yer aldığını ifade etti.

"6 BİN AĞAÇ KESİLDİ AMA BİZ 5 MİLYON AĞAÇ DİKTİK"

Yurttaş, zeytin ağaçlarının kesildiği bölgede santral kurulma çalışması olduğunu anımsatarak, şöyle konuştu:

"Bu santral kurulma süresince orada 6 bin zeytin ağacı kesildi. Manisa'da 15 milyon zeytin ağacımız vardı, biz bunun üzerine 5 milyon daha ilave ederek 20 milyona çıkardık. 20 milyon zeytin ağacının içerisinde, kesilen zeytin ağacı sayısı 6 bin. Burada kurulacak olan bir santral var. Biz zeytin ağacının kesilmesinin taraftarı değiliz ama zeytin kutsal varlıklar değildir, yerinden kaldırılabilir. Kurulacak santralde bin kişi çalışacak, enerji üretimi sağlayacak. Bölge madenlerden faydalanacak, üretime katkıda bulunacak, istihdam oluşturacak ve bölge insanı için de önemli bir gelir kaynağı olacak. Biz kesilen zeytinlerin yerine 5 milyon zeytin ağacı diktik. Manisa zeytin ağacı kesen bir yer gibi gösterilmeye çalışılıyor ama bu doğru değil. Doğru olan Manisa'nın zeytin ağacı sayısı 5 milyon artarak 20 milyon oldu. Artmaya da devam ediyor, her yer zeytin ağacı. Biz zeytin düşmanı değiliz, zeytinin dostuyuz."

"ZEYTİN İNSANIMIZIN GELİR KAYNAĞI"

Muzaffer Yurttaş, Manisa'da 116 tane zeytinyağı işletmesi olduğunu ifade ederek, "Zeytin insanımızın gelir kaynağı" dedi.

Gediz Ovası'nın bugüne kadar korunmadığını kaydeden Yurttaş, Gediz Koruma Eylem Planı çerçevesinde nehri koruduklarını bildirdi. Yurttaş, derelerin ıslahını yaptıklarını, sanayi organize bölgelerine ve şehirlerin çıkışlarına sıvı atık arıtma tesislerini kurduklarını, bunu zorunlu hale getirdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Muzaffer Yurttaş Ak Parti Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (5)

Ömer:

Madem yerinden kaldırılabilir, kaldırıp başka yere diktirseydin! Kesmenin mantığı ne öküz oğlu öküz?

10
0
yanıtYanıtla
ADANALI:

ATMA RECEP DİN KARDEŞİYİZ

4
0
yanıtYanıtla
tarafsız1:

peki bu dikildiğini söylediğiniz 5 milyon zeytin ağacı kimlere verildi arazileri acaba kimin hiç sanmıyorum yerli halka verdiğinizi

2
0
yanıtYanıtla
var mı inanan:

Bunlar bizimle dalga geçiyor. Geçen sene de Tayyip 2. 5 milyar ağaç diktik diyordu :)). 12 yılda 2. 5 milyar ağaç için hergün 700 bin , tekrar ediyorum 700 bin ağaç dikmeleri gerekir. Şimdide bu vekil 5 milyon ağaç diktik diyor. Bu ağaç kesme olayı diyelimki 1 aylık mevzuu. O zaman hergün 160 bin zeytin ağacı dikmeleri gerekir söylediğinin doğrı olması için

1
0
yanıtYanıtla
kadir meydanci:

Ormanın önemi - Canlılar nefes almak için oksijene ihtiyaç duyarlar. Oksijensiz kalmak yaşamsal fonksiyonları olumsuz etkiler ve canlı yaşamını son erdirir. - Ağaçlar ve ormanlar da dünyanın akciğerleridir. Canlıların yaşaması için gerekli olan oksijenin büyük bir kısmını ormanlar sağlar. - Bizler soylu bir geçmişe ve tarihe sahip olan bir milletiz. Eski Türkler ağacı kutsal sayıp, dünyaya gelen her çocuk için bir ağaç dikerlermiş. Bu da zamanında doğaya verdiğimiz önemin en güzel örneğidir. Şimdi ise ne söylenebilir ki?. . . - Orman yangınlarıyla kül olan milli değerlerimizin yok oluşunu mu yanalım, yoksa bu değerli ve nadide ormanlarımızın hiç gereği yokken açılmak istenen yollar yüzünden kökünden sökülüp atılmasına mı? - Bu gidişle gelecek nesillere bırakacağımız doğal mirasımız kalmayacak. Kendi evlatlarımızı ve torunlarımızı kirli bir çevreye mahkum ediyor oluşumuz bile vicdanımızı sızlatmıyorsa eğer, kelimeler önemini yitirmiştir artık…

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title