Haberler

Keşan 12. Uluslararası Satranç Turnuvası -

Türkiye Satranç Federasyonu ile Keşan Belediyesince düzenlenen ve çeşitli ülkelerden 237 sporcunun katıldığı turnuvada Türkmenistan'dan Odeev Handszar birinci oldu.

Türkiye Satranç Federasyonu ile Keşan Belediyesince düzenlenen ve çeşitli ülkelerden 237 sporcunun katıldığı turnuvada Türkmenistan'dan Odeev Handszar birinci oldu.

Gürcistan, Azerbaycan, Suriye, İran, Irak, Ürdün, Türkmenistan, Amerika ve Türkiye'den sporcular 18 Ağustos'tan bu yana Keşan Belediyesi Kapalı Spor Salonu'nda karşılaştı.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde turnuvalar yaptıklarını ancak Keşan'daki uluslararası turnuvanın yerinin ayrı olduğunu söyledi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden turnuvaya katılmak için gelen sporculara teşekkür eden Tulay, "Gördüğüm bu tablodan gerçekten çok mutluyum. Büyük memnuniyet duyuyorum. 12.Uluslararası Keşan Satranç Turnuvası'nı bugün noktalıyoruz ama ben umut ediyorum ki sayın başkanımızın desteğiyle daha geniş katılımlı, çok daha iyi turnuvalar düzenleyeceğiz" diye konuştu.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ise bir çok sporcuyu Keşan'da görmekten mutluluk duyduğunu ve gelecek yıllarda daha güzel turnuvalar düzenlemek istediklerini dile getirdi.

Özcan, Keşanlı sporcuların da böyle bir turnuvada tecrübe yaşamasının önemli olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından turnuvada dereye girenlere ödülleri verildi. Turnuvada Türkmenistan'dan Odeev Handszar birinci olarak 2 bin lira, Gürcüstan'dan Chıghladze Iveri ikinci olarak bin 500 lira ayni ülkeden Qupradze Gıga da üçüncü olarak bin 250 lira ödül kazandılar.

Diğer sporculara da çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkmenistan Gürcistan Türkiye Keşan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title