Haberler

Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı Açıldı

İsrail, Yahudi bayramlarını gerekçe göstererek iki gün önce kapattığı Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nı yeniden açtı.

İsrail'in Yahudi bayramlarını gerekçe göstererek 2 gün önce kapattığı Gazze sınırındaki Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nı yeniden açtığı bildirildi.

Filistin hükümetinin Gazze'ye yapılan yardım koordinasyonu yetkilisi Raid Futuh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sınır kapısında yaklaşık 300 tır bekliyor. Tırların bazıları şehrin elektriği için kullanılan yakıt taşıyor" dedi.

Gazze'ye tüketim ürünlerinin giriş yaptığı tek sınır kapısının Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı olduğunu dile getiren Futuh, "Yahudi bayramları" gerekçesiyle 18, 20, 21, 25 Nisan, 5 ve 6 Mayıs ile 3 ve 4 Haziran tarihlerinde de bu kapının kapalı olacağını sözlerine ekledi.

İsrail, Hamas Hareketi'nin 2006 yılında Gazze'yi kontrol altına almasının ardından Gazze'ye ambargo uygulamaya başlamış, sınır kapılarını kapatmıştı. Beyt Hanun Sınır Kapısı, özellikle yabancı pasaport taşıyanların girişi için açık tutulurken, Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı ticari ürün geçişi için kısmen açık bırakılmıştı.

Mısır yönetiminin Refah Sınır Kapısı'nı kapalı tutması nedeniyle Kerm Ebu Salim, Gazze'nin ticari geçişler için tek sınır kapısı olma özelliği taşıyor. - Gazze

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title