Haberler

Kerbela Şehiteleri Anma Töreninde Gözyaşları Sel Oldu

Kartal Belediyesi Muharrem ayının 10’uncu günü dolayısıyla Kerbela Şehitlerini anma amacıyla tören düzenledi.

Kartal Belediyesi Muharrem ayının 10'uncu günü dolayısıyla Kerbela Şehitlerini anma amacıyla tören düzenledi. Hz. Hüseyin'i anma töreninde okunan mersiyeler sırasında bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Kartal Belediyesi tarafından Muharrem ayının 10'uncu günü olması sebebiyle Kerbela şehitlerini ve Hz. Hüseyin'i anmak için Hasan Ali Yücel Kültür ve Sanat Merkezi'nde anma töreni düzenledi. Kartal Cemevi'nin katkılarıyla düzenlenen törene Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı, Kartal Cemevi Dedesi Mustafa Düzgün ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anma töreninde sahneye çıkan Hakkı Şimşek, Onur Alçınkaya ve Muharrem Temiz'in okumuş olduğu mersiyeler sırasında vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

"MUTLAKA ALEVİ BEKTAŞİ ENSTİTÜSÜ'NÜN KURULMALI"

Törende konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, "Alevi kardeşlerimizden sayın başkanın beklentileri var. Bugün bir yas günü, yasınızı tutun diyor. Eğer ki yas tutulamıyorsa bununda bir nedeni vardır. Ben o nedeni her zaman her yerde söylüyorum. Mutlaka Alevi Bektaşi Enstitüsü'nün kurulması lazım. Program sırasında iki defa alkışlama oldu, sakın ola onlara kızmayın. Çünkü bugünün anlam ve önemini biz toplum olarak içselleştirememişiz. Bu gün buradan çıkan kişilerin alkışlanması Muharrem 10'unun anlamı yeterince halka anlatılamaması demektir" dedi.

"AŞURE BİZİM KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİMİZ"

Konuşmasına devam eden Başkan Öz, "Ben her zaman Muharremin önemini, aşurenin ne olduğunu ve aşuredeki değişik tatların nasıl bir araya gelip güzel bir tat olduğunu, işte o tadın toplumca bozulmaması gerektiğini, en azından o tadı bozacak her şeye engel olmamamız gerektiğini, biz yöneticilerin görevi olduğunu anlatmaya çalıştım. Birbirini tamamlayan bir sürü tadın bu ülkede bir kültürel zenginlik olduğunu bilen ve ona göre davranan bir toplum olmayı canı gönülden diliyorum" diye konuştu.

Duygu dolu anların yaşandığı tören, Cemevi Dedesi Mustafa Düzgün'ün okumuş olduğu dualarla son buldu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kartal Belediyesi Süleyman Altınok Hasan Ali Yücel Mustafa Düzgün Politika Güncel Haberler

title