Haberler

Kepsut ve Dursunbey Demokrasi Nöbetinde

Güncelleme:

15 Temmuz darbe girişimi ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile başlayan Demokrasi Nöbetleri Balıkesir ve ilçelerinde devam ediyor.

15 Temmuz Darbe Girişimi ardından başlayan Demokrasi Nöbetleri tüm Türkiye'de olduğu gibi aynı heyecan ve kararlılıkla Balıkesir ve ilçelerinde de binlerce vatandaşın katılımı ile sürüyor. Kesput ve Dursunbey'de düzenlenen Demokrasi Nöbetleri'nde halka hitap eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, FETÖ terör örgütünün başı Fethullah Gülen'in Amerika ve Avrupa'nın İslam dünyasının başına bela etmek istediği imamları olduğunu söyledi. Uğur, "Şii imam Humeyni'yi İslam alemi kabul etmedi. Sonra dediler ki bize bir Sünni imam lazım. O Fetö varya Fetö onların suni imamı. 40 yıldır bir sistem işliyor İslam ülkelerinde, Balkanlarda, Kafkaslarda okullar açıyorlar. Bu adam bu gücü nereden alıyor, nereye gitse okul açıyor? Çünkü Amerika destekli. Avrupa destekli" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, dünkü demokrasi Nöbetleri'nde Kesput ve Dursunbeyliler ile bir araya geldi. İlk olarak Kesput'ta düzenlenen etkinliğe konuk olan Başkan Uğur daha sonra Dursunbey'de halka hitap etti.

Başkan Uğur'a Demokrasi Nöbetlerinde AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, siyasi parti ve STK temsilcileri, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ve binlerce vatandaş eşlik etti. Başkan Uğur, konuşması öncesi 7'den 70'e tüm vatandaşlar ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı tarafından 15 Temmuz'dan 3 gün sonra sahnede bestelenen 'Durma çık meydanlara, gün beraberlik günüdür' adlı marşı söyledi.

BAŞKAN UĞUR: "ALLAH'IN İRADESİNİ HESAP ETMEDİLER"

Kepsut ve Dursunbey'in darbeye geçit vermediğini ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Balıkesir ve bütün Türkiye darbeye geçit vermedi. Daha darbenin ilk saatlerinde Başbakanımız Binali Yıldırım telefon görüşmesinde 'Ülkemizde bir kalkışma hareketi var ama bu kalkışmaya da gereken dersi veririz' dedi. Arkasından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan telefondan mesaj verdi dedi ki; 'Milletimiz meydanlara davet ediyorum'. Tabi darbeciler şunu hesap edemediler, bu milletin gözünü kırpmadan şehit olabileceğini, ölüme gidebileceğini hesap etmediler. Tabi bir şeyi daha hesap etmediler Külli İrade, Cenab-ı Allah'ın iradesi, o istemeden dal kıpırdamaz. Bu paralel örgütün terörist başı Fetö, İrade-i Cüziyesi ile plan yaptı. Ama Cenab-ı Allah'ında bir hesabı var. Bunlar darbeyi de eline yüzüne bulaştırdı. Cenab-ı Allah nelere kadir" şeklinde konuştu.

Darbecilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı öldürmek için kaldığı otele özel bir ekip gönderdiklerini hatırlatan Uğur şöyle konuştu:

"Televizyonda seyrettiniz nasıl giriyorlar otele hainler. Ama ne oluyor, Cenab-ı Allah'ın iradesi, onlar gelmeden 15 dakika önce helikoptere biniyor. Pilota diyor ki; 'Bana doğruyu söyle sen bizden yana mısın? Darbecilerden yana mısın?'. Pilotlar ise; 'Cumhurbaşkanım ölümüne seninleyiz' diyorlar. Havaalanına geliyor uçağına biniyor, 3.5 saat havada kalıyor. Çünkü Atatürk Havaalanında kontrol kulesi darbecilerin elinde. Ama Amerika takip ediyor. Cumhurbaşkanımızın uçağını an ve an izliyor. Yine televizyonlardan seyrettiniz kulenin kameralarından özel harekatçılar girdiği zaman darbeci elinden silahı düşürüyor. Kuleyi ele geçiriyorlar. Amerika ise 'Adam iniyor kardeşim kaçırdınız' diyor. Cenab-ı Allah'ın yardımı. İniyor aşağı ve cep telefonundan millete hitap ediyor ve insanlar sokağa çıkıyor".

"MİLLET DARBE YAPINCA SOKAKLAR BOŞ KALMIYOR"

15 Temmuz darbe girişiminde Türk halkının sağduyulu davrandığını ifade eden Başkan Uğur şöyle konuştu:
"Avrupa'da Amerika'da bir karışıklık olsa herkes bankalara koşuyor, marketlere koşuyor, un alıyor, pirinç alıyor, ihtiyacı neyse alıyor. Sizi buraya getiren saik nedir? Bir Avrupalı, bir Amerikalı konforundan taviz verir mi? Ama Türk milletini görüyorsun, demokrasiyi ve milli iradeyi düşünüyor. Herkes meydanlarda. Eskiden Örfi İdare derlerdi, şimdiki olağanüstü hal. Eskiden darbelerde halkın yaşantısı kısıtlanırdı. Bir kere hiçbir tören ve merasim yapılmayacak. Sokağa çıkma yasağı gece saat 9'dan sabah saat 8'e kadar sokağa çıkamazsın, seyahat edemezsin. ama onlar askeri darbeydi. Bu milletin darbesi eve girmek yok. Herkes meydanlarda ve sokaklarda. Millet darbe yaparsa böyle olur. Bu millet ne marketlere, ne bankalara koştu. Bu millet tanklara koştu, F-16'ların altına atladı. Uçaklara yumruk sağladı. Şehit olmaya ölüme gitti. Bir çok şehidimiz var. Allah onlara rahmet eylesin, mekanları cennet olsun".

UĞUR: "TÜRKİYEYİ BÖLMEK İSTİYORLAR"

Yabancı ülkelerin Türkiye'nin güçlenmesini istemediğini söyleyen Başkan Uğur, "Bunlar yıllarca Türkiye'nin bölgede güç olmasını, ekonomisinin güçlenmesini, insanların birlik, beraberlik içinde olmaması için geçmişte sağcı- solcu diye, daha sonra Alevi- Sünni diye, Kürt- Türk diye hep böldüler, hep parçaladılar. Parçala, küçült, yut. Bütün amaçları bu. Ama Recep Tayyip Erdoğan hareketi ile yerli ve milli olan bu hareketle, siz kendi uydunuzu uzaya fırlatırsanız, bütün haberleşmenizi Türksat uyduları ile yaparsanız, insansız hava araçlarını yerli olarak üretip uçurursanız, milli tankınızı yaparsanız, milli geminizi, uçağınızı yaparsanız, yollarınızı, otoyollarınızı, havaalanlarınızı yaparsanız. Bunlar yerli ve milli olan yatırımlar. İşte bunlar bu hareketi bir türlü hazmedemediler. Bu Türklere ne oluyor dediler. IMF' olan borçlarını ödediler. El açmıyorlar. Eskiden el açıyorduk, para alıyorduk, emir alıyorduk. Geliyordu IMF direktif veriyordu. Şimdi var mı böyle bir şey? Yok. IMF şimdi bizden para istiyor. Senin kasanda fazla para var Merkez Bankandan 5 milyar dolar ver diyor" dedi.

TÜRKİYE BANKALARI GÜVEN VERİYOR

Yabancıların paralarını Türk bankalarına yatırdığını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Merkez Bankası'nın 15 Temmuz'dan sonra rezervleri yükseldi. Millet bankalardan para çekmesi. Çünkü milletin devletine güveni var. Türkiye'nin cari açığı var ama cari açıktan etkilenmiyor neden? Bölgenin güçlü, en çok güvenilen ülkesi. Bugün Suriyeli, Iraklı, İranlı hatta Suudi Arabistanlı, Ermenistanlı, Yunanistanlı parası olan getiriyor parasını Türk bankasına yatırıyor. Neden? Güvendiği için. Artık dünyadaki sermaye Batı'dan Doğu'ya doğru kaymaya başladı. Bugün Avrupa ülkelerinde Almanya'nın, Fransa'nın, İtalya'nın 2,5 trilyon dolardan aşağı borcu olan ülke yok. Amerika'nın borcu 7 trilyon dolar. Japonya'nın borcu 10 trilyon dolar. Hepsinin trilyon dolarlarla borcu var. Bu dünyanın jandarmalığını Amerika daha ne kadar yapabilir? Yapamıyor" diye konuştu.

"FETÖ'YÜ İSLAM ALEMİNİN İMAMI YAPACAKLARDI"

Türkiye'nin kendi silahlarını üretmeye, hatta başka ülkelere satmaya başladığını söyleyen Başkan Uğur, "Türkiye nükleer santral yapıyor, insansız hava aracı yapıyor. Sonra insansız helikopterler, gemiler, Türksat uydular atıyor. Eskiden İsrail ve Amerika'dan bilgi alıyorduk. Şimdi kendi uydumuz var, yerli, kimse haber alamıyor. Köprüler, limanlar, barajlar. Artık küresel güç olmaya başladık. Tank ihraç ediyoruz, top ihraç ediyoruz. Cumhurbaşkanımız talimat verdi uçak gemisi de yapın dedi. Geçmişte İslam alemini yönetebilmek için bir Şii imamı gönderdiler. Önce Humeyni'yi Avrupa'da 10 yıl tular sonra tarifeli uçak ile İran'a gönderdiler. İslam Cumhuriyeti İran'a Humeyni geldi 2 milyon kişi arkasında. Ama Şii imamı İslam alemi kabul etmedi. Sonra dediler ki bize bir Sünni İmam lazım. O Fetö varya Fetö onların suni imamı. 40 yıldır bir sistem işliyor İslam ülkelerinde, Balkanlarda, Kafkaslarda okullar açıyorlar. Bu adam bu gücü nereden alıyor, nereye gitse okul açıyor? Çünkü Amerika destekli. Avrupa destekli. Eğer bunlar başarılı olsaydı bu Fetö'yü buraya getirip, Ayasofya'yı açtırıp Türkiye'nin başına bela edeceklerdi, onu kullanacaklardı. Ama ne Allah bunlara razı oldu ne millet" dedi.

BAŞKAN UĞUR: "TÜRKİYE'DE KARDEŞLİK SAĞLANDI"

Darbe girişiminin Türkiye'deki tüm toplumsal kesimleri bir araya getirdiğini ifade eden Uğur sözlerini şöyle sürdürdü, "Bütün parti liderleri meclis toplandığında, meclis kürsüsünden bu darbeyi tasvip etmediklerini söylediler. Meclisin bombalanmasını, Özel Harekatçılara karşı yapılan bu hareketi, halka kurşunlar yağdırılmasını kesinlikle tasvip etmediklerini açıkladılar. Daha sonra Reis-i Cumhurumuz parti başkanlarını; AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanlarını Sayın Bahçeli'yi, Kılıçdaroğlu'nu, Binali Yıldırım'ı makamına çağırdı. İki saat kırk dakika süren bir konuşma yapıldı. Konuşmadan sonra birlik ve beraberlik mesajı çıktı. Bu darbe hareketi ülkemizde birlik, beraberlik ve demokrasiyi daha da güçlendirdi. Hangi siyasi partiden olursa olsun, gittiğimiz zaman meydanlara Milliyeti Hareket Partisi'nden da insanlar var, Cumhuriyet Halk Partisi'nden de insanlar var. AK partililer de var. Bu ülkenin en fazla birliğe, beraberliği, kardeşliğe ihtiyacı olduğu bir zamanda bu darbeciler yumruk haline gelmemize, birlik ve beraberliği güçlendirmemize sebep oldular".

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir Dursunbey Kepsut Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title