Haberler

Kenya'ya Kırsal Kalkınma Alanında Çalışma Ziyareti Gerçekleştirildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan altı uzmandan müteşekkil bir teknik heyet tarafından Kenya’nın Garissa ve İsiolo eyaletlerine bir dizi çalışma ziyareti gerçekleştirilerek, tarım ve hayvancılık alanında inceleme ve projelendirme çalışması yapıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan altı uzmandan müteşekkil bir teknik heyet tarafından Kenya'nın Garissa ve İsiolo eyaletlerine bir dizi çalışma ziyareti gerçekleştirilerek, tarım ve hayvancılık alanında inceleme ve projelendirme çalışması yapıldı.

Bu çalışma ziyareti kapsamında Kenya'nın Kuzeydoğusundaki Garissa Eyaleti ile doğusundaki İsiolo Eyaleti'nin en önemli kalkınma önceliği olan tarım ve hayvancılık sektöründe verimliliğin artırılması, tarımsal üretimde iklim şartlarına bağımlılığın azaltılması, besicilik, yem üretimi, hayvan yetiştiriciliği ve kesimi gibi alanlarda potansiyel işbirliği alanlarının belirlenmesi, ülkemizin bilgi ve tecrübesinin aktarılması konuları değerlendirildi.

Garissa Eyaleti'nde tarım ve hayvancılık alanında incelemelerde bulunan teknik heyet tarafından öncelikle bölgede kuraklığın etkili olduğu yerlerde yapılan tarım uygulamaları ve özellikle domates, biber, mısır, muz ve mango üretim alanları incelendi. Ayrıca, eyaletin temel gelir kaynağı olan hayvancılık alanında işbirliğinin geliştirilmesi ve katma değer sağlanması amacıyla bölgede yapımı devam eden bir mezbahane ziyaret edildi.

Teknik heyetin çalışmalarından son derece memnuniyet duyduğunu ifade eden Garissa Valisi Nathif Jama Adam, "Halkım adına eyaletimizde gerçekleştirdiğiniz projeler için şükranlarımı sunmak istiyorum. Bugün burada çalışmalarını gerçekleştiren heyetin, eyaletimiz ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki kardeşlik ve gönül bağını güçlendireceğine inancım tam" dedi.

Çalışmalarına İsiolo Eyaleti'nde devam eden teknik heyet tarım alanlarını, besicilik çiftliğini ve mezbahaneyi ziyaret etti. İsiolo Eyaleti Valisi Genel Sekreteri'nin eşlik ettiği çalışma programından sonra değerlendirme görüşmesi gerçekleştirilen İsiolo Valisi Godana Doya "Eyaletimizin Türk halkının destekleri sayesinde her geçen gün daha da güçleneceğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Kenya'da kırsal kalkınma alanında önemli teknik işbirliği projelerine imza atan TİKA'nın, yapılan çalışma ziyareti sonucunda oluşturulan somut projelerin hayata geçirilmesi ile bölgede tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine ve böylece bölgede gıda güvenliğinin sağlanmasına önemli katkı vereceği düşünülmektedir. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kenya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title