Haberler

Kentlerde "E-Denetim" Dönemi

Güncelleme:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan "e denetim" yazılım programı 13 pilot ilde uygulanma aşamasına geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı ile hazırlanan "e-denetim" yazılım programı, 13 pilot ilde uygulanma aşamasına geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "e-denetim" programının Samsun, Eskişehir, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Ankara, İstanbul, Bursa, Gaziantep, İzmir, Kocaeli, Muğla ve Sakarya illerine uygulanma aşamasına geldiği belirtildi.

Gerekli eğitimlerin verilmesi, yönetmeliklerde revizyon yapılması ve firma bilgi sistemindeki mükerrer kayıtların giderilmesinin ardından e-denetim programının Ocak 2015'te ülke genelinde uygulanmaya başlanmasının öngörüldüğü ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Bu proje, tüm denetim aşamalarının (planlama, uygulama, raporlama, değerlendirme) dijital ve web destekli ortamda online olarak yürütülmesini sağlayacak bir yazılım programının oluşturulmasını içeriyor. Kısaca e-denetim olarak adlandıran bu projede, kontrol listeleri kılavuzluğunda denetimin yapılması, tutanağın, denetim raporunun ve idari yaptırım karar tutanaklarının hazırlanması ve kaydedilmesi, idari yaptırım ve varsa ilgili dava süreçlerinin sistem üzerinden takibinin yapılması mümkün olabilecek. Böylece kayıt altına alınacak denetimlere ilişkin verilerin istatistikleri alınabilecek, ayrıca denetimlere ilişkin sorgulamalar yapılabilecek, Bakanlığa gelen şikayetlerin de kaydının tutulması ve denetimle ilişkilendirilmesi mümkün olabilecek." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

İdris Güllüce Eskişehir Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title