Haberler

Kent Konseyi'nde Gündem Sağlık Taramaları

Güncelleme:

Bursa Kent Konseyi tarafından düzenlenen programda Radyoloji Uzmanı Dr. Nuray İpek 'Sağlık Taramaları' hakkında bilgi verdi.

Bursa Kent Konseyi Emekliler Çalışma Grubu ve Sağlık Çalışma Grubu işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte sağlık taramaları masaya yatırıldı.

Radyoloji Uzmanı Dr. Nuray İpek'in konuşmacı olarak katıldığı program Bursa Kent Konseyi Koza Salonu'nda düzenlendi. BKK Başkan Yardımcısı Mehmet Necati Şahin, BKK Emekliler Çalışma Grubu Temsilcisi Ahmet Eren ve çalışma grubu üyelerinin katıldığı programda Dr. Nuray İpek merak edilen soruları yanıtladı.

Kanser en önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu anlatan Dr. Nuray İpek, tıp alanında meydana gelen önemli ilerlemelere rağmen kanserin önemini halen koruduğunu ifade etti. Kansere karşı verilen bu zorlu mücadelede erken tanının büyük önem arz ettiğini hatırlatan İpek, "İnsanlarda herhangi bir belirti oluşmadan kanserin araştırılmasına tarama denilmektedir. Erken teşhis imkanı sağladıkları için tarama yöntemleri kansere karşı mücadelede en önemli kozlarımızdandır. Tarama hastalık sıklığı ve şiddeti itibariyle bir halk sağlığı sorunu olmalıdır. Hastalığın seyri erken teşhis için uygun bir zaman aralığında olmalıdır. Erken teşhis edildiğinde kür sağlayacak tedavi seçenekleri olmalıdır" dedi.
Tarama testlerinin tek başına tanı koydurmadığını dile getiren İpek, tarama testi ile birlikte tanı için ileri tetkiklerin yapılması gerektiğini anlattı.

Programın sonunda BKK Başkan Yardımcısı Mehmet Necati Şahin ile BKK Emekliler Çalışma Grubu Temsilcisi Ahmet Eren tarafından Dr. Nuray İpek'e plaket ve BKK Çalışmalarını anlatan set hediye edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Eren Koza Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title