Haberler

Kenan Evren Parkı'nın İsmi Mehmetçik Parkı Oldu

Manisa'nın Salihli ilçesindeki Kenan Evren Parkı’nın ismi "Mehmetçik Parkı" olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı.

Manisa'nın Salihli ilçesindeki Kenan Evren Parkı'nın isminin "Mehmetçik Parkı" olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı.

Salihli Belediye Meclisi'nin aralık ayı olağan toplantısında, Salihli Halk Dayanışması Platformu üyelerinin, Kenan Evren Parkı'nın isminin "Gezi Parkı" şeklinde değiştirilmesine ilişkin başvurusu görüşülerek karara bağlandı.

Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, 5393 sayılı Belediye Kanununun 81. maddesine göre cadde, sokak, park, tesis ve benzerlerine ad verilmesi gibi kararlarda belediye meclisinin üye tam sayısının salt çoğunluğunun, bunların değiştirilmesi konusundaki kararlarda ise meclis üye tam sayısının üçte iki çoğunluğunun kararının arandığını anlattı, kararların mülki idare amirinin onayı ile yürürlüğe gireceğine işaret etti.

Okay'ın konuşmasının ardından AK Parti, CHP ve MHP grup sözcülerinin önerisi ile Kenan Evren Parkı'nın isminin Mehmetçik Parkı şeklinde değiştirilmesi istendi. Oylama sonucu 25 meclis üyesinin tamamı parkın isminin Mehmetçik Parkı şeklinde değiştirilmesi yönünde oy kullandı.

Salihli Halk Dayanışması Platformu Sözcüsü Turgut Güler, toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Öncelikle 12 Eylül faşizminin lideri, faşist cunta lideri Kenan Evren'in adının Salihli'den kazınması bizi mutlu etti. Fakat isteğimiz burasının isminin Gezi Parkı olarak değiştirilmesiydi. Meclis, bu talebimize olumlu bir yanıt vermedi ve bu parkının ismini, Mehmetçik Parkı şeklinde değiştirdi. Bu karara da saygı duyuyoruz. Bu, 12 Eylül faşizmi ile psikolojik mücadele adına çok önemli bir kazanımdır" ifadelerini kullandı. - Manisa

Kaynak: AA / Güncel

Kenan Evren Salihli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title