Haberler

Kenan Evren'in Ailesi Meclis'i İstemedi

Güncelleme:

Cenaze töreni Evren'in ailesinin isteği doğrultusunda Meclis yerine Evren'in "yuvası" olarak gördüğü Genelkurmay Başkanlığı'nda yapılacak...

12 Eylül askeri darbesinin lideri, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, yargılandığı ve ağırlaştırılmış müebbet hapse, rütbelerinin sökülmesine mahkum edildiği dava kesin karara bağlanmadığından, son yolculuğuna hiçbir ünvanını ve hakkını yitirmeden uğurlanacak. Ailenin isteği doğrultusunda Evren 'yuva'sından Generkurmay'dan uğurlanacak.

"YARGILANMASI HAKSIZLIK"

12 Eylül askeri darbesinin lideri, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in ölümünün ardından, ailesinin devlet töreni isteyip istemediği, törenin nerede ve nasıl yapılacağı merak konusu oldu. Alınan bilgiye göre; Evren'in önceki akşam yaşamını yitirmesinin ardından, aile dün Sabah törenle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Evren'in, darbeden 30 yıl sonra yargılanmasını ve hasta olarak sorgulanmasını "haksız" bulan aile, Meclis'te tören yapılmaması kararı aldı. Törenin nasıl yapılacağı konusunda protokol çalışmalarını yürüten Dışişleri Bakanlığı ile de istişarelerde bulunuldu.

MECLİS OLMASIN

Aile, hükümete, devlet töreni yapılmasını istediklerini ancak son törenin Meclis'te yapılmasını istemediklerini bildirdi. Aile, Meclis yerine Kenan Evren'in "yuvası" olarak gördüğü Genelkurmay Başkanlığı'nda yapılacak törenden sonra cenaze namazının kılınmasını talep etti. Aile, Evren'in Devlet Mezarlığı'nda defnedilmesini istedi.

SİYASİLERİN TUTUMUNA ÇOK ÜZÜLMÜŞLER!

Ailenin, Meclis'te tören yapılmasını birkaç nedenden dolayı istemediği bildirildi. Milliyet'e bilgi veren Evren'in damadı Erkan Gürvit, "Meclis'te töreni aile olarak uygun görmedik. Bu kararı verirken Meclis'in kapalı olması ve vekillerin seçim çalışmaları nedeniyle Ankara dışında bulunmalarını dikkate aldık" dedi.

Ancak aileye yakın kaynaklar, Evren'in, yargılanmasına yol açan süreçte siyasilerin ve Meclis'in tutumuna çok üzülmesinden dolayı "yuvası" olarak gördüğü Genelkurmay Başkanlığı'ndaki törenin tercih edildiğini söyledi.

RESMİ PROGRAM

Buna göre, Evren'in cenazesi GATA'da yapılacak törenin ardından Genelkurmay Başkanlığı'na getirilecek. Burada Evren için resmi tören yapılacak. Törene, devletin üst düzey bütün isimlerinin katılması bekleniyor. Törenin ardından cenaze bilkent'teki Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kılınacak namazın ardından Devlet Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Cenaze için, devletin üst düzey isimlerinin cenaze namazlarının kılındığı Kocatepe Camii yerine daha küçük ve merkeze daha uzak olan Akseki Camii'nin seçilmesi de dikkati çekti. Bunun da cenazeye gelebilecek ve tepki gösterebilecek olası kişilere karşı alınmış bir önlem olduğu değerlendirmesi yapıldı.

TAZİYE MESAJI YOK

Evren'in ölümünün ardından, dün akşam saatlerine kadar hem Cumhurbaşkanlığı'nın hem de Genelkurmay'ın taziye mesajı yayımlamaması dikkati çekti. Bu tip durumlarda genellikle başsağlığı mesajı yayımlayan Cumhurbaşkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı, önceki gece ve dün gün boyu mesaj yayımlamadı. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

genelkurmay başkanlığı kenan evren milliyet Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 6 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? SON DAKİKA İslahiye kazada ölenlerin isimleri açıklandı mı (GAZİANTEP)? Crystal Palace Manchester United maçı CANLI izle! 6 Mayıs Crystal Palace MANU maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Özgür Özel-Devlet Bahçeli görüşmesi ne zaman, saat kaçta yapılacak? 7 Mayıs Salı okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır?
500

Yorumlar (83)

D€RD@L@N:

şimdiki bu kalitesiz sütü bozuk siyasetçi müsvettelerinden yüzbinlerce defa adam gibi adamdı. . . . . allah rahmet eylesin

24
8
yanıtYanıtla
ismail karaköy:

Bulunduğu makamı adam gibi korumuş ve savunmuştur. Beğenirsiniz beğenmesiniz ama o görevini yaptı, hataları ve günnahlarını ömür dünyada Allaha verecektir. Yüzde doksan iki ile anayasa yapan, kapısında el pence duranlar bu gün boşa kabadayılık yapıyorlar. . . Yüreğiniz varsa o gün konuşsaydınız, ama o gün sıkardı, arkasından paşam paşam diye dolanırdınız. . . . şimdi ölü bir insanın arkasından konuşmak işmidir. . .

23
7
yanıtYanıtla
çüngüşlü:

60 000 den fazla insanın katilini barış süreci adı altında halk kahramanı yapanlar şimdi burda rahmetli kenan paşaya dil uzatıyor eyy TÜRK gençliği kenan evren kahramandır buradan ona dil uzatanların çoğu pkk uzantıları ve kekolardır kenan evren büyük bir TÜRK kahramanıdır bu oyunlara gelmeyin ALLAH rahmet etsin mekanını cennet etsin

19
9
yanıtYanıtla
CESİ:

MECLİS TE ONU ÇOK İSTEDİ YA . . . YERİ CEHENNEM OLSUN. . . O'' NU VE O'' NUN FİKİRLERİNİ DESTEKLEYEN ALÇAKTIR !!

8
17
yanıtYanıtla
ABCDEFGmobilWeb@haberler.com:

VATAN HAÌNÌ YADA.CAHÌL TAKIMI KENAN PAŞANIN VE ATATÜRK GÌBÌ ÌNSANLARI SEVMEZ. ACILARI VARDIR.NORMAL. BEN BÌR TÜRK OLARAK ONLARLA GURUR DUYUYORUM. ALLAH RAHMET EYLESÌN.

21
3
yanıtYanıtla
ahmet:

rabbim cehennemin en dibinde cezalandırsın inşallah

6
16
yanıtYanıtla
engin çelik:

Kenan Evren i eleştirmek moda oldu. Başa geçse Kenan Evrenin yaptığının yüz misli zulüm yapacak Işid zihniyetliler ve komünistler şimdi insancıllık numaraları yapıyorlar. Kenan Evren o gün yapılması gerekeni yaptı. Uçuruma giden ülkeyi kurtardı, iç savaş çıkmasını engelledi

15
6
yanıtYanıtla
yanlizkurtmobilWeb@haberler.com:

Sokaklarda kan govdeyi gotururken evren pasanin ne yapmasini bekliyodunuz herkes isine geldigi gibi konusuyo yok ole bir dunya

19
2
yanıtYanıtla
gurbetci:

halkin gozunde mahkum odu bakalim hakiin karsinda ne yapacak

9
11
yanıtYanıtla
BayrakMobil-IOS:

Çok can yaktın sen de yan

6
13
yanıtYanıtla
Tüm 83 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title