Haberler

Kenan Evren Bulvarı'nın Adı Devlet Bahçeli Bulvarı Oldu-2

Tepkilerbüyükşehir Belediye Meclisi'nin bugünkü toplantısında konu yeniden gündeme geldi.

Tepkiler

büyükşehir Belediye Meclisi'nin bugünkü toplantısında konu yeniden gündeme geldi. Bulvar adının değişmesi ile ilgili ilk toplantıda bir üyesi ret diğerleri kabul oyu veren CHP'li üyelerin tutumu nedeniyle Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden Serdar Seyhan'ın yerine bu göreve getirilen Ulaş Çetinkaya, bugünkü toplantıda gündem dışı söz istedi. Meclis Başkan Vekili Murat Cevheribucak başlangıçta söz vermeyince tartışma çıktı. Daha sonra söz alınca konuşan Çetinkaya, bulvar adının değişmesi ile ilgili süreç tamamlanmadan tabelaların değiştirilmesini eleştirdi. Çetinkaya, "Karar Valilikçe onanmadan yürürlüğe giremez" dedi.

İl Başkanı Ayhan Barut da süreci takip ettiklerini, ilk kararın alınması sırasında teklifin gündem dışı olarak meclise geldiğini ve CHP'li üyelerin olumlu oy vermesi için 'oldu bitti' şeklinde bir uygulamaya gidildiğini savundu. Kenan Evren adının 'Demokrasi ve Barış' olarak değiştirilmesinin partisi tarafından uzun yıllardır gündemde olduğunu, ancak CHP'li bir ilçe belediyesinin bulunduğu bölgedeki Kenan Evren Bulvarı adının Devlet Bahçeli olarak değiştirilmesinde daha uzlaşmacı bir tutum gerektiğini söyleyen Barut, süreci izlediklerini söyledi.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş da yaptığı yazı açıklamada, bulvarın adının değişmesi için İHD tarafından uzun zamandır mücadele verildiğini, 'Yaşar Kemal' olmasını istediklerini belirterek  son uygulamayı eleştirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ulaş Çetinkaya Devlet Bahçeli Kenan Evren Seyhan Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title