Haberler

Kemer Phaselis Festivali İptal Edildi

Phaselis Festivali iptal edildi ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde bu yıl 9'uncusu planlanan Phaselis Festivali, adını aldığı antik kentte tehlikeye neden olabileceği gerekçesiyle izin alınamayınca iptal edildi.

Phaselis Festivali iptal edildi

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde bu yıl 9'uncusu planlanan Phaselis Festivali, adını aldığı antik kentte tehlikeye neden olabileceği gerekçesiyle izin alınamayınca iptal edildi.

Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, Başkan Yardımcısı Ülkay Atmaca ve Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Aytuğ ile birlikte Kemer Ulusoy Holiday Otel'de dün basın toplantısı düzenledi. Bu yıl 9'uncusu yapılması planlanan Phaselis Festivali etkinliklerini, adını aldığı antik kent içindeki amfi tiyatroda düzenlemek istediklerini anlatan Volkan Yorulmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne yaptıkları başvurunun teknik nedenlerle olumlu karşılanmadığını aktardı.

Ortada siyasi bir durum olmadığına ve antik kentin tahsis edilmemesi nedeniyle festivali iptal etmek zorunda kaldıklarına vurgu yapan Volkan Yorulmaz, "Tamamen teknik bir durum. Bize gelen yazıda, antik tiyatroda mevcut durumuyla yapılacak kültürel etkinliklerin gerek yapı gerekse etkinliklere katılacak seyirciler açısından büyük tehlike oluşturduğu ifade ediliyor. Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü'nce yapının restorasyonuna yönelik proje hazırlandığı vurgulanan yazıda, kazı ve restorasyon çalışmaları tamamlanmadan antik tiyatroda kültürel etkinlik yapılmasının uygun olmayacağı belirtilmektedir" dedi.

Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Aytuğ da Phaselis Festivali'nin kendisinin KETAV başkanlığı döneminde başladığını hatırlatarak, şöyle dedi:

"Buradaki mantık Antalya'nın doğusunda bir Aspendos, batısında da küçük de olsa Phaselis var. Bunu yaşatmak ve geliştirmek istedik ve o amaçla başlamıştık. İlk 5- 6 sene çok güzel geçti. Ondan sonra yine bazı nedenlerle ara vermek durumunda kaldık. Son 3 senedir tekrar devam ediyordu. Tabi gönül ister ki devam ettirelim. Sadece 9'uncuyu değil 19'uncuyu da görelim. Belki teknik nedenler geçerlidir. Ama gönül isterdi ki başka bir yer önerilsin. Adı Phaselis olduğu için yine Phaselis içerisinde yapılması mümkün olsaydı. Bizim bütün hazırlıklarımız tamamdı. Ama bu aşamadan sonra yapılabilecek bir şey yok. Sadece üzgünüz, darısı gelecek seneye diyelim."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya ulusoy Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title