Haberler

Kemer'de Mermer Ocağı İsyanı

Kemer’in yaylalarında oturanlar, Teke dağında mermer ocağı yapılacağını duyunca hemen kaleme kağıda sarıldı.

Kemer'in yaylalarında oturanlar, Teke dağında mermer ocağı yapılacağını duyunca hemen kaleme kağıda sarıldı. Maden arama izninin iptali için bin civarında imza toplayan vatandaşlar, yetkili makamlara başvurmaya hazırlanıyor.

ÇEVREYİ TAHRİP EDECEK

Antalya'ya bağlı Kemer İlçesinin Kuzdere mahallesinin Küçük Ovacık yaylası yanında, Teke dağının Sedir, Ardıç ve Kızılçam ağaçlarıyla kaplı Somak Harmanı Tepesi'nde mermer arama ruhsatı aldığı belirtilen bir firmanın son aylarda bölgeden numune alması ve yaşanan hareketlilik, bölgede oturanları tedirgin etti. Burada açılacak bir maden ocağının, binlerce ağacın kesilmesine, maden ocağı alanı ve yollarıyla çevrenin tahrip edilmesine, doğal yaşamın olumsuz etiklenmesine neden olacağını belirten vatandaşlar, ocağın faaliyete geçmesi halinde çevre felaketi yaşanacağı uyarısı yaptı.

TURİZM OLUMSUZ ETKİLENİR

Kemer'in 150 bin yatak kapasitesi ile 36 milyon geceleme yapılan bir turizm beldesi olduğuna işaret eden vatandaşlar, yürüyüş yolları, Likya Yolu ve doğa turizminin ilçe turizminin önemli bir parçası olduğunu hatırlattı. Vatandaşlar, söz konusu alandaki madencilik faaliyetlerinin oluşturacağı çevresel ve görsel sorunların ilçe turizmini olumsuz etkileyeceğini ileri sürdü.

TARİHİ ESERLER VAR

Mermer ocağı yapılacağı öğrenilen alanın hemen altındaki Orman Yangın Gözlem Evi yanındaki antik mezarlığın, yakında eski yerleşim kalıntılarının bulunduğuna işaret ettiğini de belirten vatandaşlar, mermer ocağı yapılacak bölgede arkeolojik kalıntıların bulunabileceğini ifade ederek bunların da zarar göreceğini söyledi.

İMZALARI BAKANLIĞA GÖNDERECEĞİZ

Mermer ocağı yapılmasına karşı vatandaşların açtığı imza kampanyasının öncülerinden Yusuf Kurnaz, dört yıl önce duydukları mermer ocağı izninin varlığına, birkaç ay önce gelen grubun ölçümler yapmasıyla emin olduklarını belirterek, "Biz imzaları topladık, bakanlığa göndereceğiz. Somak Harmanı bölgesinde parmak kadar kalmış kaynak suyunu, çevreyi olduğu gibi tahrip edecek ve kimsenin yaşamasına imkan kalmayacak" diye konuştu.

GİDECEK YERİMİZ YOK

Yusuf Kurnaz'ın, mermer ocağı yapılacak bölge yakınındaki Kozlupınar'da oturan anne babası Muhammet-Şerife Kurnaz da geleneksel organik tarım yaptıklarını belirterek yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu söyledi.

Mermer ocağının, kendilerinin kullandığı suyu alarak depolayacağını anlatan Kurnaz, şöyle konuştu: "Biz bu suyla domates, biber yetiştiriyoruz. Bunlarla yaşamımızı sürdürüyoruz. Bizim bundan başka gelirimiz yok. Suyu da almayı düşünüyorlar. Buraya gelen suyu madende kullanmayı düşünüyorlar. Baraj yapacaklarmış bize vermeyeceklermiş. Atalarımızdan bize kalma burası, doğallığın bozulmasını istemiyoruz. Mermer ocağı istemiyoruz. Bizim bir fakirhanemiz var buradan başka yerimiz yok." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Antalya Ovacık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title