Haberler

Keipa 43. Genel Kurulu Toplantısı, Atina'da Yapıldı

KEİPA Türk Grubu Başkanı Şener: "Son 10 yılda biz 6,5 milyon yeni istihdam yarattık. Başka ülkelerde bu oran yok" "Türkiye, dünyada ekonomik krizler devam ederken ekonomisi istikrarla büyüyen bir ülke haline geldi" "Biz artık daha onurlu, daha şahsiyetli, kendi iç sorunlarını çözmüş bir ülke olarak burada.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Türkiye'nin son 10 yılda fark edilir bir büyüme ve istihdam ivmesi kazandığını belirterek, "Son 10 yılda biz 6,5 milyon yeni istihdam yarattık. Başka ülkelerde bu oran yok. Türkiye, dünyada ekonomik krizler devam ederken ekonomisi istikrarla büyüyen bir ülke haline geldi" dedi.

KEİPA 43. Genel Kurulu, üye ülke temsilcilerinin katılımıyla Atina'da yapıldı.

Yakın dönemde yaşanan ekonomik kriz, istihdam sorunları ve gençlerin işsizliği ile ilgili konuların gündeme geldiği toplantıda, Türkiye'yi Şener'in yanı sıra KEİPA Türk Grubu üyeleri AK Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya, AK Parti Giresun Milletvekili Adem Tatlı, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ve BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan temsil etti.

Şener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantıda siyasi ve ekonomi komitesinin hazırladığı raporların görüşüldüğünü belirterek, "Ekonomik krizden kurtulmaya yönelik devletlerin kendi tecrübeleri gündeme getiriliyor. Aynı zamanda yeni tedbirler konuşuluyor. Bir tecrübe paylaşımı ve ortaklaşma platformu olarak tavsiye kararlar niteliğinde birtakım kararlar alınıyor" diye konuştu.

Dünyanın dört bir yanında yaşanan ekonomik krizlere değinen Şener, "Finansal ekonominin büyüklüğü ile üretim ve pazarlamadan kaynaklı ekonominin büyüklüğü arasında anlamsız bir fark var. Bu fark aslında krizlerin temelinde yatan sebeptir. Finans ekonomisiyle dünya idare edilmeye çalışılıyor. Halbuki üretim ve pazarlamaya dayalı ekonomide kalıcı istihdam ve krizlere tedbir alma imkanı yok" ifadelerini kullandı.

-"KEİ ülkeleri içinde ekonomisi en büyük ülkelerden biri Türkiye'dir"

Karadeniz Ekonomik İşbirliği üyesi ülkeler arasında Türkiye'nin büyük bir önemi olduğunu kaydeden Şener, şunları belirtti:

"KEİ ülkeleri içinde ekonomisi en büyük ülkelerden biri Türkiye'dir. Son 10 yılda Türkiye fark edilir bir büyüme ivmesi, istihdam ivmesi kaydetti. Son 10 yılda biz 6,5 milyon yeni istihdam yarattık. Başka ülkelerde bu oran yok. Türkiye, dünyada ekonomik krizler devam ederken ekonomisi istikrarla büyüyen bir ülke haline geldi. Dolayısıyla örnek alınacak pek çok yönü olduğu kanaatindeyim. Biz artık daha onurlu, daha şahsiyetli, kendi iç sorunlarını çözmüş bir ülke olarak burada temsil ediliyoruz." - Atina

Kaynak: AA / Güncel

İhsan Şener Karadeniz Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title