Haberler

Keçiören'de Yeşil Alanlar Katlanarak Büyüyor

2009 yılında göreve geldiğinde Keçiören’de 2.2 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan miktarını ikiye katlama başarısını gösteren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, son ağaçlandırma çalışmalarıyla bu miktarı 5.5 metrekareye çıkardı.

2009 yılında göreve geldiğinde Keçiören'de 2.2 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan miktarını ikiye katlama başarısını gösteren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, son ağaçlandırma çalışmalarıyla bu miktarı 5.5 metrekareye çıkardı. Keçiörenlilerin yeşil hasretini giderdiklerini belirten Başkan Ak, "Hedefimiz kişi başına düşen yeşil alanı 10 metrekareye yükseltmek" dedi.

Yeşillendirme çalışmalarına büyük önem veren Keçiören Belediyesi, Türkiye'nin en kalabalık ilçesinde kişi başına düşen yeşil alan miktarını kısa sürede 2.2 metrekareden 4.8 metrekareye çıkardı. Ağaçlandırma faaliyetlerini hız kesmeden sürdüren belediye, kişi başına düşen yeşil alan miktarını 5.5 metrekareye yükseltti.

ANKARA'YA NEFES ALDIRACAK ORMANLAR

"Keçiören içinde yeşilleri değil, yeşiller içindeki bir Keçiören'i istiyor ve bunun için çalışıyoruz" diyen Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Kişi başına düşen yeşil alanı 10 metrekareye çıkararak yeşillikler içerisinde cennet gibi bir Keçiören hedefine ulaşmayı amaçlıyoruz. Şehirlerin en büyük sıkıntısının betonların arasına sıkışmak olduğundan yakınılır. Biz Keçiören'in yeşil hasretini giderdik. Keçiörenliye nefes aldırarak görsel açıdan çekici hale getirdik. Yeşil alan miktarını 2 katından fazla artırdık" mesajını verdi.

Yeşil alan miktarını artırmak için yapılan çalışmalar arasında ilk sırayı ağaçlandırma faaliyetleri alıyor. Ovacık'ta, 1 milyon 126 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan Kent Ormanı'na, Keçiören Belediyesi ve Orman Genel Müdürlüğü'nün işbirliği sonucu 7 bin iğne yapraklı ve yapraklı ağaç dikildi. 7 bin ağacın daha dikilmesi ile 14 bin ağaçlık bir ormana dönüşecek bu yeşil alanda, 1000 metrekarelik yapay bir gölet yer alıyor. Ovacık bölgesindeki 170 bin metrekarelik alana kurulan AK Parti Hatıra Ormanı'nda ise 6 bin 525 ağaç bulunuyor. Keçiören Belediyesi'nin ağaçlandırma çalışmaları yaptığı Bağlum Kösrelik Göleti etrafında ise, 33 bin metrekarelik yeşil alana 20 bin ağacın dikilmesi planlanıyor. Keçiören Belediyesi'nin daha önce yaptığı çalışmalarda bölgeye, bin 250 adet sarı çam, 800 adet kara çam, 70 adet piramit mazı, bin adet sedir olmak üzere toplam 3 bin 120 adet ağaç dikilmişti. Ovacık'taki kent ormanının sadece Keçiören'in değil Ankara'nın da nefes alacağı akciğerleri haline geleceğini söyleyen Başkan Mustafa Ak, "Yaşadığımız şehrin temizliği, düzeni ve bakımı kadar yeşilliği de önemli. Bir kentin yeşil alan miktarı o şehrin medeniyet ölçüsünü gösteriyor. Ağaçlandırma için uygun alanların ağaçla buluşması için gayret gösteriyoruz. Düzenlediğimiz törenlerle herkesin dikili bir ağacı oluyor.

İlçeyi her mevsim çiçeklerle donatmaya özen gösteren Keçiören Belediyesi, çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarıyla Keçiörenlilerin hayatını renklendiriyor. Bunun yanı sıra yeşillendirme çalışmalarına vatandaşları da dahil eden Keçiören Belediyesi, geleneksel hale getirdiği 'En Güzel Bahçe-Balkon-Pencere' yarışması ile daha yeşil bir çevre amacına katkıda bulunan Keçiörenlileri ödüllendiriyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Ak Keçiören Ovacık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title