Haberler

Kecheese'den Yöresel Lezzet

Güncelleme:

Keçi sütü, keçi yoğurdu ve keçi peynirinden yapılan Armola peyniri, Kecheese'in en beğenilen ürünleri arasında yer alıyor.

Seferihisar'ın yöresel peyniri Armola, keçi peyniri suyunun ve peynir kırıklarının lor ve yoğurt ile iyice yoğurulmasından meydana gelen yumuşak bir peynir çeşidi. Geleneksel üretimde hayvan derisinde saklanan bu peynirin, AB hijyen standartlarına uymaması nedeniyle üretimi ve satışı yasak. Günümüzde hijyenik koşullarda üretilen yöresel lezzet Armola ise, Kecheese tarafından tüketicinin beğenisine sunuluyor.

Gariban dostu keçi ürünü olarak bilinen Seferihisar'a özgü Armola peyniri, uygun fiyatıyla dikkat çekiyor. Üzeri halis zeytinyağı ile süslenen Armola, sürüldüğü ekmek dilimine bambaşka bir lezzet katıyor ve kahvaltı sofralarında sevilerek tüketiliyor.

Coğrafi işaret olacak

Armola Peynirinin "coğrafi işaret" olarak tescillenmesi için Seferihisar Belediyesi ile Ege Üniversitesi Süt Teknolojileri Bölümü ortaklaşa çalışma yürütüyor. Merkezi Seferihisar'da bulunan Türer AŞ kuruluşu olan Kecheese firması, geçtiğimiz aylarda sembolik olarak geleneksel yöntemlerle yapımını gerçekleştirdiği "Tulumda Armola Peyniri"ni; Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'e ve Seferihisar Kaymakamı Şakir Erden'e teşekkür amaçlı hediye etmişti.

Firma çalışanları, makamlarında ziyaret ettikleri Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Seferihisar Kaymakamı Şakir Erden'e teslim ettikleri Tulumda Armola, ticari olarak üretim ve satış yasağı olmasına karşın, peynir yapımında tarihe ışık tutan semboller olarak saklanıyor.

Tulumda Armola Peynirleri, Seferihisar'da 14-15 Eylül'de yapılacak Türkiye'nin en büyük küçükbaş hayvancılık organizasyonu olan 3. Koyun Keçi Panayırı'nda sergilenecek; ziyaretçilere armola peyniri ile ilgili tarihçesi, yapımı ve özellikleri ile ilgili bilgiler verilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Seferihisar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title