Haberler

Kck Yöneticisi: Anayasa Değişirse PKK Silahsızlanmayı Gündemine Alır (2)

"süleyman ŞAH OPERASYONU ORTAK YAPILDI" İDDİASI KCK'nın Eş Başkanı Bese Hozat, röportaj sırasında Şah Süleyman Türbesi'ne Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı operasyona YPG'nin destek verdiğini, bu konuda PYD ile görüşmeler yapıldığını öne sürdü.

"süleyman ŞAH OPERASYONU ORTAK YAPILDI" İDDİASI

KCK'nın Eş Başkanı Bese Hozat, röportaj sırasında Şah Süleyman Türbesi'ne Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı operasyona YPG'nin destek verdiğini, bu konuda PYD ile görüşmeler yapıldığını öne sürdü. PKK'lı Hozat, "Salih Müslim, Ankara'ya gitti. AKP yetkilileri ile görüşmeler yaptı. Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik operasyon tartışıldı. Birlikte bir karara gidildi. YPG operasyona destek verecekti, katılacaktı. Rojava'da kantonun izni dahilinde Türk askeri gitti operasyon yaptı. YPG direkt yer aldı bu operasyonda. Türbe getirilirken güvenliğini aldı. Eşme Köyü de o PYD ile yapılan görüşmede kararlaştırılmıştı" dedi.

Türkiye'nin güvenliğinin Kürtler ile ittifaktan geçtiğini ileri süren Bese Hozat, "Önderliğimiz de bundan 'Eşme Ruhu' olarak söz etti. Kobani'de YPG olmasa kesinlikle Türkiye'nin durumu Suriye ve Irak'ın durumundan farksız olmazdı. YPG aynı zamanda Türkiye'yi de koruyor. Rojava kantonları ile birlik beraberlik içinde ortak stratejik ittifak başlatması gerekiyor. Eşme bunun ruhunu ifade ediyor" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bese Hozat Türkiye Tsk Kck Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title