Haberler

Kck Davasında Tercüman Talebi

Silivri'de görülen KCK davasında avukatlar, sanıkların ana dilde savunma yapabilmeleri için tercüman talebinde bulundu.140'ı tutuklu 205 sanıklı KCK davasına İstanbul 15.Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor.

Silivri'de görülen KCK davasında avukatlar, sanıkların ana dilde savunma yapabilmeleri için tercüman talebinde bulundu.

140'ı tutuklu 205 sanıklı KCK davasına İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. Duruşmaya sanık avukatlarının talep ve itirazlarının dinlenilmesiyle devam edildi. Sanık avukatları ana dilde savunma talebinde bulunarak, mahkeme tarafından bir tercüman atanmasını istedi. Avukatlar, iddianamenin özetlenerek okunması yerine 2400 sayfalık tam metnin savcılık tarafından okunmasını talep etti.

Duruşmada söz alan sanık avukatlarından Abdülbaki Boğa, iddianamede müvekkillerine ait telefon tapelerinin Kürtçe'den Türkçe'ye çevrildiğini belirterek, "Benim müvekkilim telefonda Kürtçe konuşmuş, mahkeme Türkçe konuşmasını istiyor. Bunun için mahkemenin bilirkişi atamasını istiyoruz" dedi. Boğa, müvekkilleri Eşref Yaşar ve Ahmet Yılmaz'ın meramlarını Türkçe mi, yoksa Kürtçe mi daha iyi anlattıklarının bilirkişi tarafından belirlenmesini istedi.

Mahkeme, avukatların taleplerini dinledikten sonra duruşmaya 1 saat öğle arası verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdülbaki Boğa İstanbul Silivri Kck Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title