Haberler

Kck Ana Davasına Devam Edildi

Özel yetkili mahkemelerin kapanmasıyla Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen KCK ana davasının ilk duruşmasında avukatlar, siyasi partiye üye olan müvekkillerinin yaptığı görüşmelerin dosyaya suç delili olarak yansıdığını, bu nedenle davanın durdurulmasını talep etti.

Özel yetkili mahkemelerin kapanmasıyla Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen KCK ana davasının ilk duruşmasında avukatlar, siyasi partiye üye olan müvekkillerinin yaptığı görüşmelerin dosyaya suç delili olarak yansıdığını, bu nedenle davanın durdurulmasını talep etti. Talebi reddeden mahkeme heyeti, duruşmaya devam etti.

Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen KCK ana davasının duruşması, dava için hazırlanan büyük salonda başladı. 175 sanıklı davanın ilk duruşmasına tutuklu sanıklar Hasan Hüseyin Edem ile Abdullah Aflatun ve aralarında Hatip Dicle'nin de bulunduğu 35 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada söz alan avukat Cihan Aydın, dosyadaki delillere dikkat çekerek tape kayıtlarının usul açısından sakıncalı olarak elde edildiğini, bir çok müvekkil hakkında hiç bir usule uymadan alınmış dinleme kararları olduğunu, dosya içindeki tapelerin tamamını kabul etmediklerini ve iletişim tespit kayıtlarının bağımsız bilirkişilerle incelenmesi için yargılamanın durdurulmasını istediklerini söyledi.

BAŞBAKAN'IN 'YARGIDA YAPI' SÖZLERİ

Avukat Nahit Eren de Başbakan'ın yargıda bir yapıdan söz ettiğini hatırlatarak şunları söyledi:

"Bir zihniyetin burada bir yargılama yaptığını çok iyi biliyoruz. Bunu Başbakan dile getirdi. Bu dosyaya bu gözle bakmak gerekiyor. Bir operasyonu başlatırsanız bir şekilde delil toplamanız lazım. Siyasi partiye üye olan müvekkillerin yaptığı diyaloglar dosyaya suç delili olarak yansımış, tapelere yönelik talebimizin görülmesi lazım. Bu dava durdurulmalıdır. Dosyadaki tek delil tapelerdir. Bu delillere ikame yapılmasının gereği yok."

Daha sonra görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, Ceza Mahkemesi Kanunu'nda yapılan değişikliğin geriye doğru işlemediğini belirterek taleplerin reddini istedi. Talep için ara veren mahkeme, yargılamanın durdurulması talebini redederek, duruşmaya devam edilmesi kararını verdi ve delil ikamesine geçildi. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hatip Dicle Diyarbakır Kck Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title