Haberler

Kazan'ın Sorunları Kent Konseyi Toplantısında Masaya Yatırıldı

Güncelleme:

Ankara Kazan Kent Konseyi üyeleri, ilçenin sorunlarına tartışmak ve çözüme katkı sağlamak üzere bir araya geldi.

Kazan'ın sorunları Kent Konseyi toplantısında masaya yatırıldı

Ankara Kazan Kent Konseyi üyeleri, ilçenin sorunlarına tartışmak ve çözüme katkı sağlamak üzere bir araya geldi. Kazan Belediyesi Kumpınar Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya Kaymakam Murat Duru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk Ak Parti İlçe Başkan Ali Yıldıztepe ve Kazan'ın önde gelen kanaat önderleri katıldı. Yaklaşık 200 üyenin tamamına yakınının katıldığı toplantıda Kazan'ın son 10 yılda hızlı göçle birlikte sosyal barışa katkı sağlayacak çalışmaların tespiti ve göç eden ailelerin ilçeye adaptasyonuna yardımcı olunması konuları tartışıldı.

Tarımsal projeler konusunda çalışmalar yürüten Kent Konseyi Tarım Komisyonu, Kurt Boğazı Barajı'ndan sulama kanallarından verilen suyun kanaldaki çatlaklardan dolayı su kaybına neden olduğunu belirti. Toplantıda, kapalı sistem sulama yöntemine geçilerek hem su israfının önüne geçmek, hem de sulanabilir 3 bin dönümlük arazinin aynı su ile 15 bin dönüm üzerine çıkarmak için sulama amaçlı kanalın kapalı sistem olması konusunda projeler masaya yatırıldı. Kazan Kaymakamı Murat Duru yaptığı konuşmada, "Kentleşen ve kentleşmesini sürekli devam ettiren bir ilçede görev yapıyorum. Kent Konseyi Başkanı ve yönetimi ile beraber ilçemizin daha da iyi gelişmesi için daha da iyi kentleşmesi ve kentleşmenin içinin doldurulması için bunları orda hep beraber konuştuk çok güzel kararların alınmasına katkı sağladık" dedi.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise toplantıdaki konuşmasında, "Çocuklarımızın geleceğini ve rızkını aramak için farklı yerlere göç Dünya var olduğundan buyana sürekli yaşanan bir durumdur. Göç etmek atalarımızın da bir yaşam tarzıydı. Şehrin yöneticileri olarak bizlere düşen dili, dini, memleketi her ne olursa olsun göç edenlerin ilçemize adaptasyonunu sağlamak, ilçede huzuru ve barışı arttırmak için gerekli altyapı çalışmalarına ağırlık vermektir. Bunu da Kent Konseyi, hemşeri dernekleri gibi sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar sonucunda başaracağız" diye konuştu.

Toplantıda konuşan Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erdal, yaklaşık 30 yıl önce Kazan'ın 5 bin nüfuslu bir kasaba olduğunu hatırlattı, "Bugün ise 50 bin nüfuslu orta ölçekli bir şehir oldu. Hızlı göçle birlikte Kazan'da neredeyse her ilden insanlar yerleşmeye başladı. Kent Konseyi olarak toplumsal barış, toplumsal uzlaşı hedefleri etrafında huzurlu bir yaşam için Kazan'a, Ankaramıza, Türkiyemize katkı sağlayıp bunu daha ileriye taşımak amacındayız. En önemli hedeflerimiz ve en önemli felsefemiz budur" dedi.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Oğuz da ilçede oplumsal bilincin oluşturulması, kentin geliştirilmesi noktasında gerekli düzenlemeler yapıp, ilgili komisyonları oluşturarak çalışmalara hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lokman Ertürk Murat Duru Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title