Haberler

Kazan Denetimleri Başladı

Güncelleme:

Yaklaşan kış ayları nedeniyle kalorifer ve sobaların yakılmaya başlanmasıyla birlikte oluşan hava kirliliğini azaltabilmek için kazan denetimleri başladı.

Keşan Belediye Başkanlığı'ndan biri zabıta memuru olmak üzere 2 personel, Sağlık Grup Başkanlığı, Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nden birer personel olmak üzere oluşturulan Denetim Ekibi 1 Kasım 2011 Salı günü denetimlere başladı.

Kazan yakma saatleri konusunda ve bilgilendirme amacıyla broşürler dağıtıldı.Kazanların: İl Mahalle Çevre Kurulu kararları doğrultusunda sabah saat 06.00-09.00 ve akşam 16.00-19.00 saatleri dışında yakılması gerektiği konularında bilgilendirme yapıldı.

Denetim Ekibi ; kullanılan kömürün uygunluk izin belgesinin olup olmadığı, kömür yakmada kireçle harmanlama tekniğine uyulup uyulmadığı, kömürün poşetleriyle yakılıp yakılmadığı gibi konular başta olmak üzere daha birçok konuda denetimleri gerçekleştirmeye devam edecek.

Daha rahat bir nefes almak için; halkımızın bu konularda hassasiyet göstermesi temiz bir hava açısından son derece önemlidir.Hava kirliliğinin önlenebilmesi için kurallara uyulması da istendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title