Haberler

Kazan'da Sokak Hayvanları İçin Yiyecek Bırakıldı

Güncelleme:

Ankara'nın Kazan Belediyesi, zorlu ve dondurucu kış koşullarında aç kalıp, yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için yiyecek bıraktı.

Ankara'nın Kazan ilçe belediyesi, zorlu ve dondurucu kış koşullarında aç kalıp, yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için yiyecek bıraktı.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Ankara'yı etkisi altına alan yoğun kar yağışı ile birlikte dondurucu soğukta sokak hayvanlarını aç bırakmamak için ilçedeki tüm park, bahçe ve doğal yaşam alanlarına, mama, kuş yemi ve ekmek bıraktıklarını söyledi. Belediye olarak sokak ve yaban hayvanlarına karşı her zaman duyarlılık gösterildiğini belirten Başkan Ertürk, "Ülkemizde ve ilçemizde çetin geçen kış koşullarında, doğal hayatın parçası olan hayvanlarımıza bir nebze de olsa sahip çıkmaya çalışıyoruz. Mama, ekmek ve kuş yemi gibi yiyecekleri hayvanların ulaşabilecekleri yerlere bırakıyoruz" dedi.

Ankara'da ilk hayvan barınağının Kazan ilçesinde açıldığına dikkat çeken Ertürk, "Belediyemizin 60 hayvan kapasitesi bulunan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde, sahipsiz tüm sokak hayvanlarının tedavi, bakım ve aşılama hizmetlerini yapıyoruz. Tedaviye ihtiyacı olanların tedavilerini gerçekleştirerek, kısırlaştırıyoruz. Sonra da sahiplenmek isteyenlere ulaştırıyoruz" dedi.

FOTOĞRFLI - Kazanankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lokman Ertürk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title