Haberler

Kazakistan Expo 2017 Uluslararası Fuarı'na Doğru

Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenecek EXPO 2017 Uluslararası Fuarı'na hazırlık çerçevesinde, ele alınacak enerji başlıkları Ankara'da "Enerjinin Geleceği" adlı çalışma toplantısında değerlendirildi.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenecek EXPO 2017 Uluslararası Fuarı'na hazırlık çerçevesinde, ele alınacak enerji başlıkları Ankara'da "Enerjinin Geleceği" adlı çalışma toplantısında değerlendirildi.

Toplantı düzenleme komitesinden Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol Kılkış, çalışma toplantısının açılışında, EXPO 2017 öncesinde ve sonrasında Kazakistan ile Türkiye'nin beraber çalışmasının önemine değindi.

"Enerjinin Geleceği" adlı programın ana temasının, özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygın kullanımının sağlanması olduğunu vurgulayan Kılkış, şöyle devam etti:

"Kazakistan ile Türkiye arasında bir çok ikili anlaşmalar var. EXPO 2017 özelinde Türk akademisyenleri, bilim insanları, sanayiciler, proje mühendisleri ve diğer birimlerin hangi konuda ne gibi işbirliği için çalışabilecekleri konularını ele aldık. Toplantıda iki ana unsur öne çıktı. İlki kısa vadede EXPO 2017'den önce neler yapılabilir? Uzun vadede ise EXPO 2017'nin ardından iki ülke neler yapabilir? Kazakistan elçiliği bir kurul kuracak ve tüm isteyen ilgili kurum ve kuruluşlar proje önerilerini buraya iletecekler. Kazakistan hükümeti bunların arasında uygun gördüklerini gerektiğinde destekleyecek."

Gelecek yıl, Kazakistan'ın başkenti Astana'da 10 Haziran-10 Eylül'de gerçekleştirilecek enerji temalı EXPO 2017 Uluslararası Fuarı, Dünya Kupası ile olimpiyatlardan sonra ekonomik ve kültürel açıdan üçüncü en büyük organizasyon olarak gösteriliyor.

Orta Asya ülkelerinde düzenlenecek en büyük fuar olma özelliğini taşıyan EXPO 2017 dolayısıyla, 3 ayda yaklaşık 5 milyon ziyaretçinin Astana'ya gelmesi bekleniyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Kazakistan Astana Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title