Haberler

Kazakistan'da Nazarbayev Yeniden Başkan

Güncelleme:

Kazakistan'da devlet başkanlığı seçimini, oyların yüzde 97,5'ini alan mevcut Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev kazandı.

Kazakistan'da devlet başkanlığı seçimi sandık çıkış anketlerine göre, mevcut Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in oyların yüzde 97,5'ini alarak yeniden başkan seçildiği açıklandı.

HALK 'NAZARBAYEV' DEDİ

Demokrasi Enstitüsü Müdürü Yulya Kuchinsky, Devlet Başkanlığı Merkezi İletişim Servisinde yaptığı açıklamada, 14 seçim bölgesindeki 550 sandıkta binden fazla kişiyle yapılan çıkış anketlerine göre mevcut Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in oyların yüzde 97,5'ini aldığını bildirdi.



Kuchinsky, seçimlerde yarışan Kominist Parti'nin adayı Turgun Sızdıkov'un 1,87, bağımsız aday Abelgazi Kusainov'un ise yüzde 0,63 oy aldığını ifade etti.

5. KEZ DEVLET BAŞKANI

1989 yılından beri bu görevi yürüten Nazarbayev bu seçimi de kazanmasıyla birlikte beşinci kez devlet başkanı seçilmiş oldu.

Kaynak: AA / Dünya

Nursultan Nazarbayev Kazakistan Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (14)

Hasan Bengali:

Ulan adam diktatörün alası demiyorsunuz da halk Nazarbayev dedi diyorsunuz.

19
6
yanıtYanıtla
ANTİYOBAZAKAPEKAKA:

Nazarbayev bir diktatördür. Tayyip bey diktatörlüğe olan karşıtlığını Mısır''da gösterdiği kadar Kazakistan''dada gösterse ya. Öyle ya gösteremez. Neden? Çünkü kendiside hevesli!

5
9
yanıtYanıtla
insanca yaşa:

türkiyede daha böyle oy alan çıkmadı. . . demek ki bu adam kadar dürüst ve iyi biri türkiyede hiç başa geçmedi demektir

13
1
yanıtYanıtla
terbiyesiz:

tayyip in geleceği

1
12
yanıtYanıtla
sevdim senimobilWeb@haberler.com:

Ne güzel ülkesini satmadi calmadi hak yemedi

8
0
yanıtYanıtla
kemal paşa:

Orta asya, türki cumhuriyetlere hiç bakmıyorsunuz, Avrupa birliği deyip duruyorsunuz (2002) diyen lider!

5
0
yanıtYanıtla
UrfaliTürkmenMobil-IOS:

En Turkcu lider helal olsun. Adam her konusmasinda Türklugunu anlatir. Bi ara parlamentoda guzel bi konusma yapmisti. Biz Türkuz arap degiliz bizim kizlarimiz istedigi gibi giyinir

4
0
yanıtYanıtla
gurbetci:

ak parti 46 oy alinca bizdeki entrikacilar kuyrk acisi olanlarkemdileri surekli ntrikalarla iktidar olduklari icin ak partiyide oyle sanmaya basladilarsimdi bu adamada makanaci komurcu derler kuyruk acisi nele dedirtir dennyo bi auvukat bozmasi komonst solcu komunizim bitmis hala erdogan donemi tukiye icin bitmis diyor ozaman senn icinde hyat bitmis olur erdoganin merosuna binme ozaman denyo

1
3
yanıtYanıtla
ahmetmobilWeb@haberler.com:

Uçağı çekecekte memleketi kurtaracak

1
1
yanıtYanıtla
SÖZ DE SEÇİM.:

NUR SULTAN NAZARBAYEV. SADDAM HÜSEYİN, MUAMMER EL KADDAFİ, BEŞAR ESAD, KİM JONG-UN, BU ÜLKELERİN HANGİ BİRİNDE DEMOKRASİ VAR? BU SEÇİLEN DEVLET ADAMLARI DAHA SEÇİM OLMADAN ZATEN GALİP İLAN EDİLEN ADAMLAR. . . . BAZILARI ARTIK YAŞAMIYOR BİLE. . .

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title