Haberler

Kazada Yaşamını Yitiren Gencin Organları Umut Oldu

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 17 Kasım'da meydana gelen trafik kazasında ağır yaralandıktan sonra tedaviye alındığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 24 yaşındaki Kasım Açıkgözlü'nün organları, Denizli ve İzmir'de organ nakli bekleyen 3 hastaya...

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 17 Kasım'da meydana gelen trafik kazasında ağır yaralandıktan sonra tedaviye alındığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 24 yaşındaki Kasım Açıkgözlü'nün organları, Denizli ve İzmir'de organ nakli bekleyen 3 hastaya umut oldu.

Fethiye'de 17 Kasım'da Ölüdeniz yönüne giden Serkan Eser yönetimindeki 48 FJ 261 plakalı motosiklet, karşı yönden gelen ve şerit ihlali yaptığı öne sürülen Deniz Ünsal'ın kullandığı 21 DR 966 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle yola fırlayan motosiklet sürücüsü Serkan Eser ve yolcusu Kasım Açıkgözlü ağır yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Fethiye'deki hastanelere götürülerek tedaviye alındı.

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

Motosiklette yolcu olarak bulunan ve kasksız olduğu belirlenen Kasım Açıkgözlü, tedaviye alındığı Özel Letoon Hastanesi'nde 4 gün süren yaşam savaşını dün saat 22.00 sıralarında kaybetti. Beyin ölümü gerçekleşen Kasım Açıkgözlü'nün babası Müslüm Açıkgözlü ve diğer yakınlarıyla görüşen doktorlar, organ bağışı yapmaları konusunda ikna etti.

3 HASTAYA UMUT IŞIĞI OLDU

Baba Müslüm Açıkgözlü'nün organ bağışına onay vermesi üzerine İzmir ve Denizli'den saat 05.00 sıralarında Fethiye'ye gelen uzman ekip, Açıkgözlü'nün organlarını almak için ameliyata girdi. 4 saat süren operasyon sonunda alınan kalp ve 2 böbrekten biri Fethiye Devlet Hastanesi bahçesinde hazır bekletilen ambulans helikopterle İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, diğer böbrek ise Denizli Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü.

Açıkgözlü'nün organları 3 hastaya hayat vermek için götürüldüğü sırada, oğlunun öldüğünü öğrenen anne Gül Açıkgözlü ve çocukları Ramazan ve Fatoş, sinir krizi geçirdi. Feryat eden anne ve 2 kardeşi, diğer yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

HASTALARDAN PARA ALINMAMASI KARŞILIĞINDA BAĞIŞLADIM

Organ bağışına karar veren baba Müslüm Açıkgözlü, Fethiye İlçe Sağlık Müdürü Dr. Uğur Çomak ile görüşerek nakil hakkında bilgi aldı. Hiçbir hastadan ücret alınmadan nakil yapılması karşılığında organları bağışladıklarını belirten Müslüm Açıkgözlü, "İnşallah ihtiyacı olan bir hastaya umut olur. Ben yavrumu kaybettim. Başka bir anne baba sevinsin" diyerek gözyaşı döktü.

3 KİŞİYE UMUT OLACAK

Nakil hakkında bilgi veren Dr. Uğur Çomak ise "Acı bir trafik kazası sonrası yoğun bakıma alınan hastamızın dün akşam itibariyle beyin ölümü gerçekleşti. Aile ile görüşme yapılarak organ bağışı istedik. Aile bu konuda bize çok büyük destek verdi. Kalp ve 2 böbrek şu an organ nakli için gidiyor. İnşallah uygun yerlere ve kişilere gidecektir. Bağışlanan bu organlar, hastalara yeniden yaşam umudu oldu. Aileye çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - Muğla / Fethiye

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Denizli Fethiye Muğla İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title