Haberler

Kayserispor'da Yıldızlı 'Hurma' Dönemi

Geçtiğimiz günlerde istifasını açıklayacağını duyuran Kayserispor’un genel menajeri Süleyman Hurma, 10 yıllık Kayserispor kariyerine bir Türkiye Kupası sığdırırken, bir kez de takımın ligden düşüşüne şahitlik etti.

Geçtiğimiz günlerde istifasını açıklayacağını duyuran Kayserispor'un genel menajeri Süleyman Hurma, 10 yıllık Kayserispor kariyerine bir Türkiye Kupası sığdırırken, bir kez de takımın ligden düşüşüne şahitlik etti.

2005-2006 sezonunda Kayserispor Genel Başkanı Recep Mamur ve ekibinin göreve devam kararı almasıyla, Kayserispor ile yollarını birleştiren Süleyman Hurma 10 yıllık futbol hayatı boyunca sarı-kırmızılı ekibe hizmet etti. Takımda ilk işe başladığı dönemden bu yana, Kayserispor'un bir kez ligden düşüşüne şahitlik eden Hurma, Ertuğrul Sağlam, Tolunay Kafkas, Shota Arveladze, Robert Prosinecki, Domingos Paciencia ve Mutlu Topçu olmak üzere toplam 6 teknik direktör ile çalıştı. Süleyman Hurma'nın görev yaptığı süre boyunca Kayserispor, 10 sezon boyunca Süper Lig'de mücadele etti. Tarihinde 6 kez ligden düşen Kayserispor, Süleyman Hurma döneminde birçok kez yetenekli gençlere yöneldi. Mehmet Topuz, Ali Turan ve Gökhan Ünal ile takıma önemli başarılar geldi. Takım UEFA Kupası'na kadar yükseldi. Ligde Gökhan Ünal ve Makukula ile gol krallığı Kayseri'ye gitti. 2008'de Kayserispor, Gençlerbirliği'ni penaltılarla yenerek kupaya uzandı. Yeni stadın yapılması ile Kayseri şampiyonluk potansiyeli taşıyan bir şehir haline geldi.

2007-2012 PARLAK BÜTÇE DÖNEMİ

Kayserispor, bütçe anlamında en parlak dönemlerinden birini de, 2007-2012 yılları arasında yaşadı. Süleyman Hurma'nın da takımın genel menajerliğini üstlendiği o dönemde, Nurettin Amrabat 8 milyon Euro'ya Galatasaray'a, Hasan Ali Kaldırım ise 3 milyon 750 bin Euro'ya Fenerbahçe'ye satıldı. 2007-2012 yılları arasında başka takımlara transferleri gerçekleşen isimler, sarı-kırmızılı kulübe 36,4 milyon Euro kazandırdı. En fazla parayı da 17,5 milyon Euro ile Fenerbahçe, Kayserispor'a ödedi.

TÜRKİYE KUPASI KAYSERİ'YE GELDİ

Yine Süleyman Hurma'nın görev yaptığı dönemde, sarı-kırmızılar 2006-2007 ve 2007-2008 sezonlarında, ligi 5. olarak tamamlayarak Türkiye Kupası finalinde Gençlerbirliği'ni devirdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Türkiye Kupası Süleyman Hurma Kayserispor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title