Haberler

Kayserili Avukattan Yüksekova'ya Okul

Güncelleme:

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Kayserili hayırsever Avukat Mehmet Altun tarafından yaptırılan iki katlı ve beş derslikli okul törenle açıldı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde Kayserili hayırsever avukat Mehmet Altun tarafından yaptırılan iki katlı ve beş derslikli okul törenle açıldı.

İpek Mahallesi'nde yaptırılan Avukat Mehmet Altun İlköğretim Okulu'nun İlçe Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen açılış törenine Hakkari Valisi Yakup Canpolat, Ak Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Hakkari İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, 3'üncü Taktik Piyade Tümen Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Mehmet Yılmaz, Yüksekova İlçe Emniyet Müdürü Hasan Zeyrek ve kurum amirleri katıldı. Okulu yaptıran avukat Mehmet Altun, açılış töreninde yaptığı konuşmada, 2013 yılında televizyonda Hakkari'deki eğitimle ilgili gördükleri bir haberden etkilendiklerini belirterek, eşi Türkan Altun'la bir okul yapma kararı aldıklarını belirtti. Altun sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bana hayatta en büyük desteği veren eşim 'kalk gidelim Hakkari'de bir okul yapalım' dedi. Bu vesile ile Hakkari'ye geldik. Bize verilen yerde okul yaptırdık. Yüksekova halkına bu kalbimde ve yüreğimde taşıdığım Kürt sevgisiyle bir hizmeti şiar edindim. Allah bana burada bir okul yapmayı nasip etti. Gerekirse buradaki yollara ceketimi serer yine hizmet ederim. Dört okul yaparak bütün varlığımı bu halkıma hayır ettim. Üniversitede okuyan 120'ye yakın öğrenciye de katkı sağlıyorum. Bunlardan 12 tanesi Yüksekovalı'dır. Allah bana devamını nasip etsin" dedi.

'İKİ KÜRT GELİNİM VAR DAĞLAR KADAR MEMNUNUM'

İki gelinin de Kürt olduğunu belirten Altun, "Kürt olan gelinlerimden dağlar kadar memnunum. Allah onlardan razı olsun. Bizler kaynaşmış bir milletiz. Bizim her şeyden önce tanrımız ve peygamberimiz birdir. Kıblemiz aynıdır. Bizler babanın iki oğluyuz. Allah'ın insanlara lütfettiği en büyük varlık sevgidir. Onun için benim sizlerden tek ricam birbirimizi çok sevelim. Batı emperyalizminin araya soktuğu nifakla birbirimize kinle bakmayalım. Bakım ben Yüksekova'yı tanımam bilmem ama bedenimde ruh ve kalbimdeki sevgiyle çıkıp geldim. Biz hepimiz biriz" diye konuştu.

VALİ CANPOLAT: HERKESE ÖRNEK OLSUN

Hakkari Valisi Yakup Canpolat ise Altun'un yaptırdığı okulun herkese örnek olması gerektiğini belirterek, Altun ve ailesine, çok teşşekür etti. Herkese hayır yapmanın kısmet olmadığını belirten Vali Canpolat, "Hakkari'nin de muhtaç olduğu şey bu tür hayırsever insanların çıkmasıdır. İnşallah bu kıymetli ilim yuvasında kıymetli çocuklarımız yetişecek. Devletine milletine bağlı ve devletini milletini yüceltecek çocuklar yetişecek. İnşallah bu çocuklarımız devletimizde de önemli kademelere gelecek" dedi.

Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesini Vali Canbolat ile eşi Ayşegül Canbolat ve Avukat Mehmet Altun ile eşi Türkan Altun tarafından kesildi. - Ksekovahakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Altun Yüksekova Ak Parti Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title