Haberler

Kayseri Sultan Sazlığı Eski Canlılığına Kavuşuyor

Türkiye'nin en önemli sulak alanlarından olan Kayseri'deki Sultan Sazlığı Milli Parkı, yapılan çalışmalar sonucu yeniden suya ve canlılığa kavuştu.

Türkiye'nin en önemli sulak alanlarından olan Kayseri'deki Sultan Sazlığı Milli Parkı, yapılan çalışmalar sonucu yeniden suya ve canlılığa kavuştu.

Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü Kayseri Şubesi yetkilileri, geçmiş yıllarda 'Artık bitti, bölge eski canlılığına kavuşmaz' denilen Sazlığı Milli Parkı'nda yapılan çalışmaların sonuçlarını almaya başladıklarını bildirdi. Yetkililer, yapılan çalışmalar ile çamurun bile kuruduğu, koca bir çölü andıran alanda artık tekrar kurbağa seslerinin yükseldiğini, flamingoların gezindiğini, avcı kuşların av aradığını kaydettiler. Sazlığı besleyen su kaynaklarının yanlış ve plansız kullanılmasıyla kuruduğunu, sazlığın suyunun çekildiğini ve bunun üzerine bir de sazlıkta yangın çıktığını belirten yetkililer, Ancak daha sonra alınan önlemler, yapılan plansı çalışmalar sonucu 301 kuş türüne ev sahipliği yapan Sultan Sazlığı eski hareketliliğine kavuştu. Dünyanın en önemli sulak alanlarından olan ve göçmen kuşların uğrak yerleri arasında bulunan Sultan Sazlığı sadece doğal yaşamı desteklemiyor, aynı zamanda bölge halkının geçimine de büyük destek oluyor. Yerel halkın en büyük geçim kaynaklarından birisi olan saz kesim işini de yeniden canlandırmış, alana gelen ziyaretçi sayısı hızla artmış, yöre halkına ek geçim kaynakları sağlamıştır ifadelerini kullandı.

Bölgede pansiyonlar ile Milli Park içerisinde konaklama imkanı bulunduğunu da belirten yetkililer, güney sazlıklarında kuş gözlemi yapılması için kayık turları düzenlendiğini, ayrıca geleneksel olarak her yıl foto safari fotoğraf yarışması düzenlendiğini de kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title