Haberler

Kayseri'de Sertifikalı İnşaat Ustaları, Baret Fırlattı

Güncelleme:

Kayseri'de düzenlenen sertifika programı kapsamında 40 saatlik eğitim programlarını tamamlayan inşaat ustaları, sertifikalarını aldı.

Sertifikalı inşaat ustaları, baret fırlattı

Zafer BARIŞ/ KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de düzenlenen sertifika programı kapsamında 40 saat eğitimi tamamlayan inşaat ustaları, sertifikalarını aldı. Eğitimlerini tamamlayan inşaat ustaları, sembolik olarak baret fırlattı.

Kayseri İnşaat İşçileri ve Taşeronları Derneği'nde (KİTDER) düzenlenen sertifika törenine Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver, KİTDER Başkanı Ali Kavaklıoğlu, davetliler ve sertifika almaya hak kazanan inşaat ustaları katıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver, Türkiye'nin önemli deprem kuşağı üzerinde bulunduğunu ve sürekli depremlere maruz kaldığını bildirdi. Güver, şöyle dedi:

"Ülkemizin deprem bölgesinde olduğunu hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Ülkemizde yaşanan depremlerde yüzbinleri geçen sayıda insanımızı kaybettik. Binalarımız yıkıldı ve bu bütçeye maliyet olarak yansıdı. Ülkemiz deprem kuşağında olduğuna göre binalarımızı da ona göre yapmalıyız. Unutmayalım ki, insanı deprem değil, bina öldürüyor. Sizlerin ve bizlerin yaptıkları binalar sağlam olmalı. İnsanlarımızı deprem gibi doğal afetlerde kaybetmemek için işimizi ciddiyetle yapmalıyız. İnşaat sektörü ihmale gelmez."

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün, yasa gereği inşaat işçilerine ve ustalarına eğitim vermekle sorumlu olduğunu belirten Güver, bu kapsamda 10 binin üzerinde inşaatta çalışanlarına eğitim verdiklerini belirterek, "2014 yılı sonu itibarıyla da geçici belgelerini aldılar. Ancak bu geçici belgelerin kalıcı hale dönüşmesi gerekiyordu. Bu nedenle de bu işçilerimize 40 saatlik bir eğitim daha verdik. Şimdi bugün de ikinci eğitimi alarak kalıcı sertifika almaya hak kazanan yaklaşık 50 ustamıza belgelerini veriyoruz" diye konuştu.

Törende daha sonra eğitimi tamamlayan inşaat ustalarına sertifikaları verildi. İnşaat ustaları, başlarına taktıkları baretleri sembolik olarak havaya atarak sertifikalarını kutladı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title