Haberler

Kayseri Pastırmasına Ramazan Öncesi Zam

Güncelleme:

Kayseri'nin pastırma ve sucuğa az bir zaman kalan Ramazan ayı öncesi zam geldi. Pastırmanın dilimi 2 lira oldu. Pastırmanın kilosu 1 yılda 85'ten 108 liraya çıktı.

Kayseri'nin lezzetleri arasındaki pastırma ve sucuğa yaklaşan Ramazan ayı öncesi zam geldi. Zam ile bir dilim pastırma 2 lira oldu.

PASTIRMANIN KİLOSU 1 YILDA 85'TEN 108'E ÇIKTI

Kentin en önemli lezzetlerinden olan pastırma ve sucuğa zam yapıldı. Geçen yıl kilosu 85 TL'ye sattıkları pastırmayı bu yıl son gelen zamla birlikte 108 TL'ye sattıklarını belirten sucuk pastırma satıcısı İlhan Tan, şöyle dedi:

SUCUK DA ZAMLANDI

"Pastırma ve sucuğa zammın nedeni; et fiyatının pahalı olmasıdır. Geçtiğimiz yıl kesim fiyatı 18 TL iken şimdi kesim fiyatı 24 lira, bundan dolayı da et fiyatlarında yükselme oluyor. Bu yükselme sucuk fiyatına 3 TL, pastırma fiyatına ise 5 TL yansıyor. Pastırma sucuk satışları her Ramazan bir önceki yılı aratıyor. Son zamla birlikte en kaliteli pastırma 108 TL oldu. Tek dilimi 2 gram olan pastırmanın satışı fiyatı da 2 TL oldu."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Kayseri Alışveriş Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

hiç pastırma yemedim:

hiç et yiyemiyoruzki nasıl pastırma yiyeylim yaşım 50 hiç pastırma yemedim. . bende avrupalılar gibi 10 liraya et 5000 liraya lüks otoya binmek istiyorum ama türkiye herşey katmerli vergi ve hırzızlıktır

14
0
yanıtYanıtla
A:

bizene ki et yiyenmi var isterse 500 olsun devam oy vermeye yakında inek gibi otlatacaklar sizi

3
0
yanıtYanıtla
KİNG LEONİDAS:

TAVUK DÖNER FOREVER

0
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

pastırmayı anca rüyamızda görüyok

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title