Haberler

Kayseri Otistik Çocuklar Çok Üzgün

Kayseri'de özel bir rehabilitasyon merkezinde, otistik çocukların tedavisinde 9 yıldır kullanılan "Hazal " adı verilen at, kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından çalındı.

Kayseri'de özel bir rehabilitasyon merkezinde, otistik çocukların tedavisinde 9 yıldır kullanılan "Hazal " adı verilen at, kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından çalındı.

Melikgazi ilçesi Konaklar Mahallesi, Avanos Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı binanın bulunduğu Özel Melikgazi Rehabilitasyon Merkezinin arazisindeki ahırda tutulan ve yaklaşık 50 kadar otistik çocuğun terapisinde kullanılan 11 yaşındaki, kahverengi "Hazal" adı verilen dişi at, 21 Eylül'de kimliği belirmeyen kişi veya kişiler tarafından gece 02.33 sıralarında çalındı. Olayın bildirilmesi üzerine polis, merkezin kamera kayıtlarını alıp, araştırmaya başladı. Ancak, şu ana kadar çalıntı at bulunamadı. Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hamdi Karakuş,?? Uzmanlarımızın önerisi üzeirine otistik çocuklarımızın tedavisine katkı amacıyla, 9 yıl önce satın aldığımız atla terapi çalışmaları yapıyorduk. Merkezimiz arazisindeki ahırda kalan Hazal adlı atımız, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından çalındı. 2 aydır bulunamayan atla, örgencilerimiz arasında duygusal bir ilişki oluşmuştu. Atımız bize, biz de ona alışmıştık. Çok sakin ve eğitimli bir hayvandı. Çocuklarımızın adına üzgünüm. Terapi alan çocuklarımız da Hazal'ın çalınmasına çok üzüldü. Kim çaldı, niye çaldı bilmiyoruz ama, at hırsızlarının buradaki engelli çocuklarımızı düşünmelerini istiyoruz. Üzgünüz ??dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Melikgazi Kayseri Avanos Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title