Haberler

Kayseri Erü Rektörü Güven Hain Girişimden Umut Besleyenleri, Devleti ve Üniversitemizi Terk Etmeye...

Erü Rektörü Güven: Hain girişimden umut besleyenleri, devleti ve üniversitemizi terk etmeye davet ediyorumERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammed Güven, Üniversite Senatosu olarak, 15 Temmuz darbe girişimini şiddetle kınadıklarını belirterek, "Üniversitemiz mensupları arasında bu girişimden dolayı kalbinde sevinç ve umut besleyenler varsa, onları milletin vicdanına ve Allah'a havale ediyorum.

Erü Rektörü Güven: Hain girişimden umut besleyenleri, devleti ve üniversitemizi terk etmeye davet ediyorum

ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammed Güven, Üniversite Senatosu olarak, 15 Temmuz darbe girişimini şiddetle kınadıklarını belirterek, "Üniversitemiz mensupları arasında bu girişimden dolayı kalbinde sevinç ve umut besleyenler varsa, onları milletin vicdanına ve Allah'a havale ediyorum. Onlar bilmelidirler ki, bu kurumda asla onlara yer olmayacaktır. Onları, yıkmaya çalıştıkları devleti ve onun saygın bir kurumu olan Erciyes Üniversitesi'ni terk etmeye davet ediyorum" dedi.

Erciyes Üniversitesi Rektörlük Binası önünde, "Hain Darbe Planı'nı Tel'in" programı düzenlendi. Saygı duruşu, İstiklal marşı ve Kur'an okunmasının ardından, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven dua etti. Güven, "Devletimizi yıkmaya ve seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik düzenlenen bu hain darbe girişimini boşa çıkaran Allah'a binlerce kez şükrediyoruz. Yarabbi, milletimize bir daha böyle hainlikler gösterme. Devletimizi, milletimizi ve vatanımızı bu hainler ve dış destekçilerine karşı daima koru. Şehitlerimize rahmet eyle" dedi.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Güven de, 15 Temmuz 1099'un, Haçlı ordularının Kudüs'ü işgal tarihi olduğunu bildirerek, "Kendilerine, Haçlı ordularının Kudüs'ü işgalinin yıldönümünü darbe tarihi olarak seçen, o gün Haçlı ordularının Müslümanları katletmesini örnek alarak milletin ve milletin meclisinin üzerine bomba ve kurşu yağdıranlar, bu milletin şanlı tarihinden haberdar olmayan zavallılar olduklarını bugün anlamışlardır. Küçük bir azınlık tarafından girişilen menfur kalkışma, terör, ihanet ve darbe girişimini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Onlara en güzel cevap, asil milletimiz tarafından verilmiştir, verilecektir. Bu hain terör olayına katılan herkesin kimliğine ve kim olduğuna bakılmaksızın en ağır şekilde cezalandırılacağına inancımız sonsuzdur" diye konuştu.

Olaylar sırasında, şehit olan güvenlik güçlerine ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralananlara ise acil şifalar dileyen Prof. Dr. Güven, "Üniversitemiz mensupları arasında bu girişimden dolayı kalbinde sevinç ve umut besleyenler varsa, onları milletin vicdanına ve Allah'a havale ediyorum. Onlar birmelidirler ki, bu kurumda asla onlara yer olmayacaktır. Yıkmaya çalıştıkları devletin saygın bir kurumunda barınamayacaklardır. Onları, yıkmaya çalıştıkları devleti ve o devletin en önemli kurumlarından olan Erciyes Üniversitesi'ni terk etmeye davet ediyorum. Yoksa devletimizin ilgili organları ve bizler, gerekeni yapmaktan asla çekinmeyeceğiz. İnanıyorum ki, Allah devletimizin ve milletimizin yanında olacaktır. Hepimize geçmiş olsun. Şehitlerimizden dolayı hepimizin başı sağ olsun. En önemlisi, Vatan Sağ olsun" ifadelerini kullandı. Programa katılan öğretim üyeleri, yaptığı konuşmadan dolayı Rektör Güven'i alkışladılar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şahin Güven Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title