Haberler

Kayseri - Erü Rektörü Güven: Enerji Kaynaklarına Sahip Olmak, Güçlü Olmak Demek

Erü Rektörü Güven: Enerji kaynaklarına sahip olmak, güçlü olmak demekErciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Ortadoğu'da yıllardır, asırlardır yaşanan karışıklıkların ve savaşların sebeplerinden birisinin, enerji kaynaklarına sahip olmak olduğunu belirterek, "Enerji kaynaklarına sahip olmanız veya enerji kaynaklarını yönetiyor olmanız, dünyada büyük güç olmanız, zengin olmanız ve dünyayı yönetmeniz anlamına geliyor" dedi.

Erü Rektörü Güven: Enerji kaynaklarına sahip olmak, güçlü olmak demek

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Ortadoğu'da yıllardır, asırlardır yaşanan karışıklıkların ve savaşların sebeplerinden birisinin, enerji kaynaklarına sahip olmak olduğunu belirterek, "Enerji kaynaklarına sahip olmanız veya enerji kaynaklarını yönetiyor olmanız, dünyada büyük güç olmanız, zengin olmanız ve dünyayı yönetmeniz anlamına geliyor" dedi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından Sabancı Kültür Sitesi'nde "9'uncu Uluslar arası Sürdürülebilir Enerji ve Çevre Koruma Konferansı" düzenlendi. Konferansın açılışında konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, insanlığın tarihine bakıldığında enerji kaynaklarına sahip olmanın önemli bir yer tuttuğunu kaydetti. Rektör Güven, "Özellikle Ortadoğu'da yıllardır, asırlardır yaşanan karışıklıkların ve savaşların sebeplerinden birisi, bu zenginliklere, bu enerji kaynaklarına sahip olmak. Enerji kaynaklarına sahip olmanız veya enerji kaynaklarını yönetiyor olmanız, dünyada büyük güç olmanız, zengin olmanız ve dünyayı yönetmeniz anlamına geliyor. Bu nedenle, enerji kaynakları konusunda pek çok karışıklık ve savaşlar meydana geliyor" ifadelerini kullandı.

Enerji kaynaklarının savaş sebebi olmasından çıkarılması konusunda bilim adamlarına büyük görevler düştüğünü vurgulayan Güven, "Burada bilim adamlarına bu anlamda çok büyük görevler düşüyor. Her ülkenin kendi enerjisini kendisinin üretebileceği, ama çevreye ve insanlara zarar vermeden, gelecek nesillere daha temiz, daha yaşanabilir bir dünya bırakacak şekilde, kendi enerjisini sağlayacak duruma gelmesi halinde ben savaşların önemli bir kısmının biteceğine inanıyorum. Bu tür toplantıların böyle de bir misyonu var. Enerjinin sadece kendinden ibaret olmadığını, yaşam, hayat ve en azından bundan sonra da sürdürülebilir bir hayat ve barış içerisinde yaşanabilir bir dünya diye düşünüyorum. İnsanlığın geçmişte yaptığı yanlış işler, katliamlar, zulümler, bugün de devam ediyor maalesef. Bu anlamda insanlığın pek fazla gelişmediğini düşünüyorum. Teknoloji geliştikçe, enerjiye bağımlılık da artıyor. Cebimizde artık enerjiyle çalışan ürünler taşıyoruz. Bizler göremeyiz belki ama çocuklarımızın görmesini arzu ettiğimiz, her ülkenin dışa bağımlı olmadan kendi enerjisini ürettiği, en azından bu sebeple savaşların çıkmadığı bir dünyaya kavuşuruz inşallah diyorum. Bu anlamda da buradaki çalışmaların sunumların, buna katkıda bulunmasını diliyorum" diye konuştu.

ERÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun da, bütün dünyayı yakından ilgilendiren enerji konusunda önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptıkları için duyduğu mutluluğu dile getirdi. Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Konferans Düzenleme Komitesi üyesi Prof. Dr. Selahattin Orhan Akarsu ise konferansın düzenlenmesine katkıda bulunan kuruluşlara teşekkür etti. Konferansta yerli ve yabancı bilim insanları, bildiriler sunacaklar ve çeşitli sunumlarda bulunacaklar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhammet Güven Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title