Haberler

Kayseri'deki Trafik Kazası

Güncelleme:

Niğde Üniversitesi öğrencilerinin de aralarında bulunduğu 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasına ilişkin davanın ikinci duruşması yapıldı.

Hacılar ilçesinde Erciyes Kayak Merkezi dönüşünde, aralarında Niğde Üniversitesi öğrencilerinin de bulunduğu 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasına ilişkin davanın ikinci duruşması yapıldı.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu yargılanan midibüs şoförleri Adem Akpınar ve Durmuş Ozan, bazı görgü tanıkları ile kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve avukatları katıldı. Duruşma sırasında sanık ve mağdur aileleri arasında gerginlik yaşanmaması için polis önlem aldı.

Duruşmaya 3 ayrı kurum tarafından yapılan inceleme raporları, keşif heyetinin raporu ve bilirkişi raporunun okunmasıyla başlandı. Okunan tüm raporlarda her iki sürücünün de asli ve tam kusurlu olduğu tespitinde bulunulduğu belirtildi.

Daha sonra kaza yapan araca çarpan minibüsteki iki öğrenci tanık sıfatıyla ifade verdi. Tanıklardan Selçuk Kocaoğullar, kaza esnasında uyuduğunu, şoförün 'Bismillah' sesine uyandığını ve yerde yatan bir kişi ile ona müdahale eden 112 görevlisinin üzerinden geçtiklerini söyledi.

Tanık İlkay Bayramoğlu ise kendisinin yolculuk esnasında muavin koltuğunda oturduğunu belirterek "Olay çok ani gelişti. Virajı döner dönmez kazayı gördük. Şoför panikledi. Hava yağışlı değildi ancak yerler buzdu. Tahminen saatte 50 kilometre hızla gidiyorduk. Şoför frene bastı ancak araç durmadı. Önümüzdeki kazanın etrafında herhangi bir uyarı bulunmuyordu. Olaya müdahale eden ambulansın da tepe lambaları yanmıyordu" ifadelerini kullandı.

Tutuklu sanıklardan Adem Akpınar ise, yol güvenliğinin alınmadığını, kazayı gördükten sonra kaçma ihtimalinin olmadığını söyledi.  Diğer tutuklu sanık Durmuş Ozan da kazada kendisinin de ölebileceğini belirterek "takdiri ilahi" dedi.

Mahkeme heyeti ifadelerin alınmasının ardından raporların eksik olduğu gerekçesiyle duruşmayı erteledi.

Erciyes Kayak Merkezi'nden dönen Niğde Üniversitesi öğrencilerini taşıyan Durmuş Ozan'ın kullandığı 51 AR 105 plakalı midibüs, 21 Aralık 2013'te Hacılar ilçesi Erenler Caddesi'nde kontrolden çıkarak yol kenarındaki bir evin duvarına çarpıp, bahçesine girmişti. Arkadan gelen Adem Akpınar yönetimindeki 51 HU 762 plakalı midibüs de yaralılarla onlara müdahale eden sağlık görevlilerine ve vatandaşlara çarpmış, 11 kişinin öldüğü kazada 31 kişi yaralanmıştı. - Kayseri

Kaynak: AA / Güncel

Niğde Üniversitesi Adem Akpınar Hacılar Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title