Haberler

Kayseri'deki Geri Gönderme Merkezinde 156 Kişi Barınıyor

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, İl Göç İdaresi Müdürlüğü bünyesindeki geri gönderme merkezinde 156 kişinin barındığını bildirdi.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, İl Göç İdaresi Müdürlüğü bünyesindeki geri gönderme merkezinde 156 kişinin barındığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Düzgün, beraberindeki Vali Yardımcıları Erdoğan Aygenç, Mehmet Aktaş, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ve İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal ile Kayseri-Sivas karayolunun 26'ncı kilometresindeki geri gönderme merkezini ziyaret etti.

Burada Düzgün'e İl Göç İdaresi Müdür Vekili Sebahattin Akgöz ve Merkez Müdür Vekili Hacı Ahmet Karacabey tarafından brifing verildi.

Beraberindeki heyetle 16 bin metrekare kapalı alana ve 750 kişilik kapasiteye sahip merkezi gezen Düzgün, merkezin kapalı devre izleme sistem odası, konferans salonu, yemekhanesi, spor salonu ve çocuk oyun alanı gibi bölümlerini de inceleyerek bilgi aldı.

Düzgün, incelemenin ardından yaptığı değerlendirmede, 10 Mart'ta faaliyete geçen merkezde, 98 Irak Türkmeni, 55 Pakistan vatandaşı, 2 Suriyeli ve 1 Afganistanlı olmak üzere 156 kişinin barındığını belirtti.

Merkezin, insani açıdan her türlü ihtiyaca cevap verebilecek donanımda olduğunu aktaran Düzgün, "750 yatak kapasiteli merkezde erkekler, kadınlar, aileler ve engelliler için ayrı bölümler yer almaktadır. İdari alan ve sığınmacılar alanı olmak üzere ikiye ayrılan merkezde çocuk oyun alanları, derslikler ve spor salonu gibi etkinliklerin yapılabileceği alanlar da oluşturulmuştur. Değişik nedenlerle mağdur olmuş, mülteci ya da sığınmacı konumuna düşmüş insanlara, Türk misafirperverliğinin en iyi şekilde gösterildiği sıcak bir yuva olarak hizmet etmektedir." sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Erdoğan Aygenç Orhan Düzgün Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title