Haberler

Kayseri'deki Fetö Davasında Üçüncü Gün

FETÖ soruşturması kapsamında aralarında Boydak kardeşlerin de olduğu 67 şüphelinin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın üçüncü gününde sanıkların savunmaları devam etti.

FETÖ soruşturması kapsamında aralarında Boydak kardeşlerin de olduğu 67 şüphelinin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın üçüncü gününde sanıkların savunmaları devam etti. Sabahki bölümde tutuklu işadamları Halit Gazezoğlu ve Necmi Somtaş savunma yaptı.

Suçlamaları kabul etmediğini belirten tutuklu sanık Halit Gazezoğlu, herhangi terör örgütüne üye olmadığını, sempatizanlık bile duymadığını söyledi. Gazezoğlu, ifadesinde şöyle dedi:

"Üzerime atılı suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum, hakkımda tanıklık edenlerin hepsi ticari itibarı kalmamış kişilerdir. Hakkımda hazırlanan iddianame de lehime olan hiçbir bilgi ve belgeye yer verilmemiştir. Ben de hiçbir örgütün parası tutulmamıştır, ABD'ye talimat üzerine gitmem veya herhangi bir kişiden emir almam mümkün değildir."

İddianame de yer alan Melikşah Üniversitesi'nde Mütevelli Heyeti Başkanı olmakla suçlandığı iddiası hakkında da konuşan Gazezoğlu savunmasında şunları söyledi: "Melikşah Üniversitesi devlet büyüklerinin ve yerel yöneticilerin desteği ile kurulmuş bir üniversitedir. Bu eğitim kurumunda gönüllü olarak yer aldım ve hiçbir terör örgütü faaliyetinde bulunduğuna şahit olmadım. Hakkımdaki terör örgütü üst düzey yöneticiliği iddiası ise belgesiz ve delilsiz bir ifadedir. Nerede, ne zaman kime talimat vermişim. Ömrüm boyunca adliye, karakol yüzü görmemiş birisiyim. İddianamedeki Sıtkı Baş'ı Melikşah Üniversindeki görevim nedeniyle tanırım, ancak hiçbir öğrenci evi için yardım istemedim. Tahliyemi istiyorum."

Savunma ardından mahkeme başkanı Mehmet Ağır, Gazezoğlu'na "Evinde yapılan aramada 'F.Gülen' isimli havlu bulunmuş, havluyu Fethullah Gülen mi hediye etti?" diye sordu. Gazezoğlu, bunun üzerine, "Hayır nereden geldiğini bilmiyorum, muhtemelen önemsiz bir havludur" cevabını verdi. Fethullah Gülen'i bir kez ABD'ye giderek ziyaret ettiğini söyleyen Halit Gazezoğlu, ABD ziyaretinde çocuğunun okulunu ziyaret ettiğini, buradaki öğretmenlerin anlattıkların çok etkilediğini ve bundan dolayı da 40 bin dolar yardım yaptığını söyledi.

Diğer tutuklu sanık Necmi Somtaş ise savunmasında, yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini, illegal örgüt içerisinde yer almadığını, devlet ile hiçbir şekilde ayrı düşmediğini anlatırken, "Allah, devletimize zeval vermesin. Sayın Cumhurbaşkanımız ne zaman ' Aldatıldım' dedi ben de o zaman ilişkilerimi sonlandırdım. FETÖ örgütüyle ilişkilendirilen Kılıçaslan Eğitim ve Kültür Vakfında görev yaptım. Ancak, hakkımda iddia edilen hiçbir suçu işlemedim. Bunu söyleyen vakıf başkanı Yılmaz Akansu, ya yalan söylüyor, ya da akli melekelerini kaybetmiştir" dedi.  Somtaş mahkemedeki savunmasını şöyle sürdürdü:

"Benim örgütte yönetici olduğum iddia ediliyor, bırakın örgütü benim evde bile sözüm geçmez. Örgüt il imamı Sıtkı Baş'ı tanımam. Hiçbir örgütün mali kasası da değilim. Bırakın terör örgütüne üye olmayı ben ülkeme laf bile söyletmem. Hakkımda yapılan suçlamalara ilişkin tek bir delil yok, kaçma şüphemde yoktur. Tahliyemi talep ediyorum."

Mahkeme heyeti savunmaların ardından mahkemeye ara verdi. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Melikşah Üniversitesi Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title