Haberler

Kayseri'deki Cinnet

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı psikolog ve sosyolog, Kayseri'de 4'ü çocuk 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan aile faciasının yaşandığı apartman sakinleriyle görüştü Psikolog Gül: "Ailelerin yüzde 95'inin psikolojik desteğe ihtiyacı var. Aileler geceleri çocuklarının ve kendilerinin uyuyamadıklarını belirttiler" Apartman görevlisi Karatant: "Olayın yaşandığı dairenin bulunduğu katta yaşayanlar ev sahibi olmasalar taşınmayı düşünüyorlar.

ESMA AYGÜN - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı bir psikolog ve sosyolog, 4'ü çocuk 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan aile faciasının yaşandığı apartmanın sakinleri ile görüşerek, yardımcı olmaya çalışıyor.

Şirintepe Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Apartmanı'nda yaşayan aileler, önceki gün yaşanan olayın şokunu üzerlerinden atamadı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce apartman sakinlerine, özellikle de çocuklara psikolojik yardımda bulunmaları için bir psikolog ve sosyolog görevlendirildi.

Aileleri ziyaret eden Psikolog Sefa Gül, apartmandaki 60 dairede yaşayanlarla görüştüklerini, psikolojik destek konusunda yardım teklifinde bulunduklarını söyledi.

Vatandaşların taleplerini olumlu karşıladıklarını anlatan Gül, "Ailelerin yüzde 95'inin psikolojik desteğe ihtiyacı var. Aileler geceleri çocuklarının ve kendilerinin uyuyamadıklarını belirttiler. Ailelerin hepsiyle teker teker görüşerek seanslar halinde yardım edeceğiz. İlerleyen zamanlarda konferanslar vermeyi de planlıyoruz" diye konuştu.

Sosyolog Selçuk Erten de apartmanda yaşayanlara olayı dilden dile anlatmamaları tavsiyesinde bulunarak, "Çocuklar özellikle bu olayı çok merak ediyor. Nasıl olduğunu anlatmayın, olayın oluş şeklini tarif etmeyin. Aile içinde olsun, komşularınızla olsun bu olayı konuşmayın. Mümkün olduğunca olayın yaşandığı yere yaklaşmayın. Çocuklar olayın olduğu yeri merak edip görmek isteyebilir, müsade etmeyin. Çocuklarınızın içinde geceleri uyuyamayanlar, altını ıslatmaya başlayanlar çıkabilir. Bizlere getirin, görüşelim" dedi.

"Mümkün olsa pek çok kişi evini taşıyacak"

Apartman görevlisi Naci Karatant ise evlerine giremediklerini, olay yerini gördüklerinde o anı tekrar yaşadıklarını söyledi.

Karatant, "O günden bu yana yemek yiyemiyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden görevliler geldi. Bize yardımcı olacaklar, psikolojik destek verecekler. Bundan çok memnun kaldık. Bütün apartmanın desteğe ihtiyacı var. 6 yıldır binada görev yapıyorum. Olayın olduğu dairenin bulunduğu katta yaşayanlar, ev sahibi olmasalar taşınmayı düşünüyorlar. Mümkün olsa pek çok kişi evini taşıyacak" şeklinde konuştu.

Duran ailesinin komşusu Hanım Ekici ise torunlarının korkudan okula gitmek istemediklerini, asansöre binemediklerini belirtti.

Ekici, "Evden dışarı çıkamıyoruz. Bugün imkanım olsa bir an düşünmem, taşınırım buradan" dedi.

Adını vermek istemeyen başka bir komşu ise okuldaki çocukların, olayı gördüğü için oğlunu olayı anlatmaya zorladıklarını, okulda eğitim gören öğrencilere de psikolojik destekte bulunulması gerektiğini kaydetti.

Önceki gün Nuri Duran (36), Şirintepe Mahallesi'ndeki evlerinde eşi Özlem (30), çocukları Yiğit (6), Mert (3) ve Rüya'yı (1) çekiçle öldürdükten sonra diğer oğlu Kemal'i (7) okuldan almış ve oturdukları binanın 15'inci katında yangın merdivenlerinden aşağı attıktan sonra kendisi de atlayarak intihar etmişti. - Kayseri

Kaynak: AA / Güncel

Şirintepe Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title