Haberler

Kayseri'de Vekillerden Bölge Hastanesi İnşaatında İnceleme

Güncelleme:

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ile İsmail Tamer,Türkiye'nin ilk Bölge Hastanesi inşaatını yerinde gezerek bilgi aldı.

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ile İsmail Tamer, Kayseri'de temelini dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın attığı, Türkiye'nin ilk Bölge Hastanesi inşaatını yerinde gezerek bilgi aldı.

AK Parti Kayseri milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer, hastane inşaatı hakkında mühendislerden bilgi aldıktan sonra incelemelerde bulundu. Hastanenin yapımının, Türk Tabipler Birliği'nin hastane inşaatı ihalelerini Danıştay'a taşımasından dolayı 2 yıl geciktiğini belirten AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, proje sonunda bin 583 yatak kapasitesiyle hizmete gireceğini söyledi. Türkiye genelindeki şehir hastaneleri projelerinin sonunda, toplamda 52 bin yatak sayısına yükseleceğini ifade eden Tamer, şöyle konuştu: '30 metrekarelik odaların içerisinde, banyosu, tuvaleti, aynı zamanda odada refakatçi yatağıyla beraber, geniş bir mekanda hastaların, daha konforlu bir şekilde yatmaları sağlanacak. 2002 yılına kadar Türkiye'de, hastanelerimizde ancak 6 bin civarında böyle nitelikli yatak vardı. Biz hükümet olarak bunu, artık her hastaneyi bu hale getirmeyi planlıyoruz. 2023'e kadar da, bunu bitirmeyi düşünüyoruz. Dolayısıyla şimdi, Ankara ve İstanbul'a ikişer tane olmak üzere, 35 tane hastanenin projesi yapıldı. 18 tanesinin ihalesi yapıldı ve 17'sininki başladı. Bunlar bittiğinde, nitelikli yatağa dönüşecek yatak sayımız 52 bine yükselmiş olacak. Şu anda, Türkiye'de yaklaşık 120 bin yatak var. Bölge Hastanesi'nin ilk yapılan yer de Kayseri. Kayseri, maalesef Türk Tabipler Birliği'nin, şehir hastanelerinin bu ihalelerinde, Danıştay'a gitmesinden dolayı 2 yıl gibi bir zamanımız kayboldu. Aslında burada problem yoktu ama genel anlamda, Sağlık Bakanlığı müsaade etmediği için. Zemini de göz önüne alarak, ileride deprem, doğal afetlere karşı, bu hastanemizi burada bitirmiş olacağız. Hayırlısıyla başladı ve 2016'nın sonuna bitirmeyi planlıyoruz. Proje sonunda, burası bin 583 yatak kapasiteyle hizmete girmiş olacak.ö

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ise, özelikle Erciyes Master Planı'nın hayata geçmesiyle birlikte, şehir hastanesi projesinin de Kayseri'nin geleceği için büyük kazanç olduğunu dile getirdi. İnşaatın bitmesinin ardından, 5 şehirle birlikte İç Anadolu'nun merkezinin Kayseri olacağına vurgu yapan Karayel, "Kayseri, bundan sonraki dönemde, özellikle sağlık hizmetlerinde ve sağlık turizminde, çok büyük payını alacaktır. Özellikle, Erciyes Master Planı ve diğer projelerimizin hayata geçmesiyle birlikte, bu projede Kayseri'nin geleceğine ve bundan sonraki hizmet sektörlerinden alacağı paya bağlı olarak, bu büyük hastanenin yapılmış olması, Türkiye için çok büyük bir kazanımdır" diye konuştu.

Kayseri'nin, bu hastane bittikten sonra, etrafında bulunan 5 şehirle birlikte, İç Anadolu'nun sağlık merkezi olacağını ifade eden Karayel, "Bu, sadece Kayseri'de yaşayan 1 milyon 300 bin insana değil, çevremizde yaşayan 2,5 milyon insana da hizmet verecek. Bu hizmetler, Kayseri'yi daha da büyütüp, geliştirecek. Belki nüfus artışlarına da sebep olacak ama olsun. Kayseri böyle büyüyüp, gelişecek. Bundan dolayı, projenin başından beri emeği geçen başta, sayın Cumhurbaşkanına ve tüm Türk mühendislere ve yapımcı şirketlerimize teşekkür ediyoruz. Memleketimize, milletimize hayırlı olsunö ifadelerini kullandı.

İnşaatlarla ilgili mühendislerden bilgi alan milletvekilleri, daha sonra inşaat alanını gezerek incelemelerde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yaşar Karayel Ak Parti Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title