Haberler

Kayseri'de Melikşah Üniversitesi'ne Kayyum Atandı

Güncelleme:

Kayseri'de Cemaate yarar sağladığı iddia edilen Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı'na kayyum atandı. Vakfın bünyesindeki Melikşah Üniversitesi'nin yönetimi de kayyum tarafından değiştirilecek.

2006 yılında Kayseri'de kurulan ve FETÖ/PDY örgütüne finansman ve yarar sağladığı iddia edilen Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı'nın yönetim organlarına kayyum atandı. Vakıf bünyesindeki Melikşah Üniversitesi'nin yönetiminin de kayyumlar tarafından değiştirileceği öğrenildi.

"ARSALARI DİNİ KULLANARAK UCUZA ALMIŞLAR"

Anadolu Ajansı'nın geçtiği haberde, üniversitenin yerleşkesi ve çevresinde çok sayıda vatandaşın arsasının baskı veya din inançları suistimal ederek düşük fiyata alınıp üniversiteye dönüştürüldüğü iddia edildi.

Soruşturma kapsamında vakfa, "Vakfa ait gayrimenkullerin FETÖ/PDY örgütü bünyesindeki şirket, dernek, eğitim ve öğretim kurumu üzerine faaliyet gösteren tüzel kişilere değerinden düşük fiyatla kiralanmak suretiyle vakfın zarara uğratıldığı, vakfın kuruluşundaki amacı ve vakıf tüzüğünde belirtilen amacı yerine tamamen FETÖ/PDY örgütüne finansman ve yarar sağlama adına faaliyet gösterdiği" suçlaması getirildi.

7 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Bu iddiların ardından Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından Melikşah Üniversitesinin bağlı bulunduğu Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfının yönetim organlarına kayyum atandı. Kayseri'de daha önce "nitelikli ve örgütlü yağma" suçlamasıyla başlatılan operasyon kapsamında o dönem Boydak Holding CEO'su ve Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı olan Memduh Boydak'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alınmış, Memduh Boydak ile M.F. ve A.T. savcılıktan, H.G, V.D, Ö.K. ve N.S. ise tutuklanma istemiyle sevk edildikleri mahkemece serbest bırakılmıştı.

Soruşturmanın genişletilmesiyle vakfın ve üniversitenin mütevelli heyetinde görev alan 30 kişi hakkında, "örgütlü olarak nitelikle yağma ve suça teşebbüs" suçlarından dava açılmıştı.

FATİH ÜNİVERSİTESİ'NE DE KAYYUM ATANMIŞTI

Geçtiğimiz haftalarda da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Fatih Üniversitesi'ne de kayyum atanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Melikşah Üniversitesi Kayseri Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500

Yorumlar (28)

çüşş:

ne biçim terörist len bunlar hem hastaneleri hem üniversiteleri var . biraz sorgulasak mı yok yok sorgulamayın kafanız karışır aylardır terörist dediğiniz adamlara hakszılık yaptığınız ortaya çıkar . Teröristleri besleyen Almanların hastanesi açık fransızların okulu açık . bunları kapatın . Bu arada israille anlaşmışız İHH o vefat eden 10 kişinin hakkını nasıl verecen bakalım . o zaman sevdiğin söz ettirmediğin padişahın korur seni . .

13
1
yanıtYanıtla
erco:

erdogan cari acigi ülke icinde mala cökerek kapatacakmis yakinda evlere dükkanlar kayyim gelir bu is iyi tuttu

9
3
yanıtYanıtla
....:

senin gebermen yaklaşmış lan ne diyosun :)

yanıt3
yanıt1
starkerrrr:

dini kullanarak ucuza arasa almışlar. Nedense hiç şaşrımadım ismi lazım değil bir partide dini kullanarak yüzde 50 ye yakın oy alıyor o oyların sonucundada halkın paralarını yandaşlarına ve kendilerine peşkeş çekiyor hangi parti acaba???O partiye oy verenlere hakkımı helal etmiyorum

9
2
yanıtYanıtla
Ayhan:

Paralelmisin kemalistmisin kimin ağzıyla konuşuyorsun bu bile belli değil bi düşün istersen ha bu arada dini asıl kullanan ne yazıkki paralelcilermiş aşikar

yanıt1
yanıt0
Starkerrrr:

ayhan isimli arkadaşa cevaben 1. paralel değilim. 2 Mustafa Kemal ATATÜRK Ü severim çünkü bu ülkeyi ileri götürmek kalkındırmak ve aydınlık olması için çabaladı sizlin gib yobazların biatçı sistemini kurmadı. 3. Milliyeçiyim illa parti merakın varsa Mhp taraftarıyım chp nin de bazı özelliklerini severim ama akpden tiksiniyorum anladın mı arkadaşım şimdi ne olduğumu??? ne oldu bi gruba atıp sen şucusun diye yaftalayamadın sanırım bu da kapak sana. Paralelde akp de dini kullanıyor bu gerçekkk

yanıt1
yanıt2
STRAKER SEN GERZEKSİN:

Örnek bir gerizekalı aramayın o burda işte STRAKER. . . Senin düşünce loblarında sanırım bi gevşeklik var. Geber ulan inşallah

yanıt1
yanıt0
Ayhan:

Yazık ne diyim MHP''li birinin CHP''ye sempati duyması milliyetçiymiş üstelik hadi Türkçü olsan anlarımda milliyetçi üstelik vay ki vay

yanıt0
yanıt1
Starkerrrrr:

ayhan a ver diğer gerizekalı arkadaşa cevaben sizin seviyenize inmeyeceğim beddualarınız iade bu ülkeyi mahveden sizler siniz biat çı aptal yalaka özgür düşünce özürlüler bana gerizekalı yazan arkadaş gerizekalı insan dediğin 8 dil biliyor okulunu da dereceylke bitirdi. Dünyayı tanıyor ama sen akıllısın ya muhtemelen lise mezunu asgari ücrete çalışan mülayim aptal birisin bu cevap sana yeter sizler ülkeyi sevdiğinizi sanıyorsunuz ama ülkeyi mahvediyorsunuzz. . . . Akpye oy verenlere hakkımı helal etm

yanıt1
yanıt1
Starkerrr:

ayhana ver diğer gerizekalı arkadaşa cevaben sizin seviyenize inmeyeceğim beddualarınız iade bu ülkeyi mahveden sizler siniz biat çı aptal yalaka özgür düşünce özürlüler bana gerizekalı yazan arkadaş gerizekalı insan dediğin 8 dil biliyor okulunu da dereceylke bitirdi. Dünyayı tanıyor ama sen akıllısın ya muhtemelen lise mezunu asgari ücrete çalışan mülayim aptal birisin bu cevap sana yeter sizler ülkeyi sevdiğinizi sanıyorsunuz ama ülkeyi mahvediyorsunuzz.

yanıt0
yanıt1
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title